Af - 06/03-14 08:46

Boom i klager over byggerierBoom i klager over byggerier

Der er langt flere klagesager over byggerier. Det bremser samtidig behandlingstiden

storybild

Der er et boom i klagesager over byggeri (Billede: Polfoto)

Massiv vækst af skimmelsvamp som resultat af et tagpaptag, der ikke kunne ånde tilstrækkeligt, er bare en ud af i alt 633 klagesager, som Byggeriets Ankenævn har afsluttet i 2013.

Der er kommet langt flere sager til Byggeriets Ankenævn, og det bremser behandlingstiden. Det skriver Epn.dk.

Byggeriets Ankenævn har dermed afsluttet næsten lige så mange sager, som der kom ind i løbet af 2013, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Nægtet erstatning for lægefejl: 'Du er ikke nær pårørende til din døde mor'
Nægtet erstatning for lægefejl: 'Du er ikke nær pårørende til din døde mor'

Byggeriets Ankenævn modtog i 2013 i alt 688 klagesager. Året før var tallet kun på 605 klager, hvilket vil sige en stigning på 10 procent.

- I 2009, 2010, 2011 og 2012 har antallet af indkomne sager ligget på nogenlunde samme niveau, mens antallet er steget i 2013. Samtidig kan man se, at sagernes alder er steget betydeligt. Formodentlig har folk fundet flere ting frem, som er ældre end tidligere, siger Louise Larsen, der er sekretariatschef i Byggeriets Ankenævn.

Hjælp Jytte: Sidder i hus til halsen efter mandens død
Hjælp Jytte: Sidder i hus til halsen efter mandens død

I 2008 var den gennemsnitlige tidsperiode fra, at arbejderne var færdiggjort, til Byggeriets Ankenævn modtog klagen, 15 måneder. De efterfølgende år er tidsperioden steget, og i 2013 er der gennemsnitligt gået 21 måneder fra, at arbejdet er udført til, at det havner på ankenævnets bord.

Michala får erstatning: Censor nægtede at give hånd
Michala får erstatning: Censor nægtede at give hånd

De ekstreme vejrforhold, som har ramt Danmark det seneste stykke tid, kan måske også have haft indflydelse på, at antallet af sager er steget - og at alderen på byggeopgaven er steget.

Byggeriets Ankenævn er et privat ankenævn. Bag ankenævnet står Forbrugerrådet, Parcelhusejernes Landsforening og Dansk Byggeri. Nævnet behandler klager fra forbrugere over blandt andet maler-, murer-, tømrer-, snedker-, gulv-, køkken- og stenhuggerarbejder.

Nu får naboerne lov til at klage over metrostøj
Nu får naboerne lov til at klage over metrostøj

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx