Af Fie West Madsen,Peter Ølholm Hansson - 10/10-17 18:34

Nu får København nyt stort shoppingmekka med 60 nye butikkerNu får København nyt stort shoppingmekka med 60 nye butikker

På torsdag får Vanløse et nyt shoppingcenter.

storybild

Torsdag slår det spritnye shoppingcenter Kronen Vanløse dørene op for første gang, og det betyder 60 nye butikker og indkøbsmuligheder til borgerne i lokalområdet og en konkurrent til de eksisterende centre Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret.

Projektet har været undervejs i flere år og var i første omgang døbt 'Galleria', men i 2014 overtog Tristan Capital Partners og Solstra Capital Partners, som er ejere og bygherrer på projektet, da det på daværende tidspunkt var gået totalt i stå.

Nu er Kronen Vanløse imidlertid en realitet, og torsdag åbner det 59.000 kvm store center, som ligger klods op ad Vanløse Station og bliver Storkøbenhavns ottende største shoppingcenter. Udover butikker og restauranter har Kronen Vanløse også lejligheder på taget.

Allan Plambæk Madsen er projektudvikler i Solstra Capitals, der har stået bag etableringen af centret, og han mener, at Kronen Vanløse kommer til at adskille sig fra flere af de allerede eksisterende centre.

'Centeret er mere åbent og lyst end ældre centre og restaurantdelen fylder mere. Dette giver en mere menneskelig skala, der gør centeret til et mere behageligt sted at opholde sig. Med placeringen lige op ad Vanløse Station forventes kundestrømmen at bestå af mange gående og cyklister, og der er således en overdækket cykelparkering med 1200 pladser med direkte adgang til centeret i stueplan,' skriver Allan Plambæk Madsen i et mailsvar til metroxpress.

Trods mange andre og populære indkøbsmuligheder i umiddelbar nærhed mener Allan Plambæk Madsen sagtens, at Kronen Vanløse kan klare konkurrencen, især fordi centret appellerer til pendlere og lokalbefolkningen i og omkring Vanløse.

'Befolkningsgrundlaget er i det samlede opland 177.000 personer samt en meget stor pendlertrafik, bl.a når der skiftes fra f.eks. Metro til S-tog. Ca. 50.000 mennesker passerer Vanløse Torv hver dag. Vi ved, at 80-85% af dagligvarerne i forvejen handles lokalt i Vanløse, men fordi der er så relativt få butikker med udvalgsvarer som tøjbutikker, handles kun 20% af udvalgsvarer lokalt. Vi regner med, at flere udvalgsvarer som f.eks. tøj vil blive købt lokalt, nu hvor udbuddet stiger markant,' lyder det fra Allan Plambæk Madsen.

Centret åbner torsdag morgen klokken otte, hvor Københavns overborgmesterm, Frank Jensen, vil klippe den officielle, røde snor over og indvie Kronen Vanløse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx