Af - 11/10-16 20:34; Opdateret: 14/10-16 12:51

Boligejere snyder sig selv for store besparelserBoligejere snyder sig selv for store besparelser

Op mod hver tredje boligejer med et fastforrentet lån kan spare mange penge ved at lægge lånet om til en lavere rente.

storybild

Mange boligejere med fastforrentede lån med en rente på tre procent eller højere snyder sig selv for store besparelser. (Billede: Scanpix/arkiv)

Det er blot tre-fire år siden, at et boliglån med en fast rente på tre procent var et scoop. Men de seneste måneder er renterne dykket, og hver tredje boligejer med et fastforrentet lån vil i dag kunne få en markant, kontant besparelse ved at omlægge til et fastforrentet lån med en historisk lav rente på bare to procent. Det viser en opgørelse fra Realkredit Danmark.

700.000 boligejere skal have 10 milliarder kroner tilbage i skat
700.000 boligejere skal have 10 milliarder kroner tilbage i skat

Mange boligejere kan spare over 100.000 kroner i lånets løbetid – lavt sat 500 kroner om måneden - ved at omlægge deres nuværende lån med en rente på tre procent eller højere til et lån med en fast rente på to procent.

For de fleste boligejere vil omkostninger til omlægningen være tjent ind efter omkring syv år, og her og nu vil boligejeren få en lavere månedlig eller kvartalsvis ydelse på lånet.

K savner bedre løsning for boligejere de næste fire år
K savner bedre løsning for boligejere de næste fire år

Det kan undre, at så mange boligejere sidder på hænderne i forhold til at hente store besparelse på deres boliglån, mens de måske gerne kører en omvej for at spare 50 øre på en liter benzin. Det kan der være forklaringer, påpeger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Regering vil lade boligejere udskyde stigende boligskatter
Regering vil lade boligejere udskyde stigende boligskatter

- Der er en del boligejere, som desværre forsømmer lejligheden til at få optimeret deres boligøkonomi, måske fordi de ikke tænker over muligheden i hverdagen eller bare synes, det lyder lidt for kompliceret, siger han og tilføjer, at andre fornuftigt undlader at omlægge deres lån, fordi de snart skal flytte eller har så lille et lån – som tommelfingerregel under 500.000 kroner - at det ikke kan betale sig, da engangsomkostningerne ved omlægningen overstiger gevinsten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx