Af - 21/04-16 20:13

Denne type gave storhitter hos nutidens konfimanderDenne type gave storhitter hos nutidens konfimander

Flertallet af nutidens konfirmander foretrækker oplevelser fremfor materielle gaver, viser ny undersøgelse.

storybild

13-årige Laura Larsen fra Aarhus (forrest) ønsker sig en rejse til USA i konfirmationsgave. (Billede: Privatfoto)

Rejser, koncertbilletter og gavekort til wellness-besøg eller biografen.

Når nutidens unge drenge og piger skal konfirmeres, er det for de flestes vedkommende hverken penge, tøj eller elektronik, der står allerhøjest på ønskelisten – men derimod oplevelser, viser en ny spørgeundersøgelse, som Epinion har lavet for Magasin.

Her svarer over 30 procent af konfirmandernes forældre, at oplevelser er det, som deres barn ønsker sig allermest, mens knap 18 procent angiver penge som det foretrukne gaveønske på ønskelisten.

I tvivl om gaven? Så meget skal du give konfirmanden
I tvivl om gaven? Så meget skal du give konfirmanden

Ifølge forbrugerekspert og direktør i PrimeTime Kommunikation, Maria Rasmussen, hitter oplevelser hos de unge, fordi det er noget, de kan bruge til at realisere sig selv og dele med vennerne.

- I forhold til tidligere generationer har mange af dem måske allerede en ny smartphone eller computer, hvorfor de lægger mere vægt på at ønske sig fede oplevelser, der kan berige dem menneskeligt og socialt, fortæller Maria Rasmussen.

Hvad ønsker de unge sig til konfirmation? Se den vilde udvikling
Hvad ønsker de unge sig til konfirmation? Se den vilde udvikling

Hun påpeger samtidig, at oplevelser har fået en helt særlig værdimæssig betydning blandt de unge, fordi de kan dele dem på de sociale medier.

- At fortælle om sit liv og vise de fede ting, man laver, frem, betyder enormt meget, når man er i den alder, fordi det er med skabe en identitet og giver status blandt vennerne, siger Maria Rasmussen.

"Jeg kan få fingre i det, jeg ellers ikke har råd til."

For 13-årige Laura Larsen fra Aarhus er det også en oplevelse, der topper ønskelisten i forbindelse med hendes forestående konfirmation.

- Jeg vil vildt gerne en tur til USA. Mest fordi jeg aldrig har været der før, og tror det kunne være en fed oplevelse. Gode minder betyder desuden mere for mig end penge eller en ny telefon, og hvis jeg kommer afsted, vil jeg gerne have, det bliver med enten mine forældre eller en veninde, siger hun.

LÆS OGSÅ: Konfirmation i skolen splitter land og by

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx