Af - 29/01-16 11:39; Opdateret: 31/01-16 09:31

'Gucci'-iværksætter fusker med stramme bukser'Gucci'-iværksætter fusker med stramme bukser

Det er vanskeligt at stoppe småfuskere, der opererer på nettet, siger ekspert i økonomisk kriminalitet.

storybild

Emil 'Gucci' Schmidt markedsfører på Facebook Strammebukser.dk med billeder af de ægte Freddy WR.UP-pants. (Billede: Screenshot fra Strammebukser.dks side på Facebook)

Betalte varer, der ikke leveres. Vildledende markedsføring og ulovligt salg af kopivarer. Selv kalder han sig iværksætter, men at dømme efter kundeanmeldelser på Trustpilot.dk er serie-fupmager en mere rammende betegnelse.

Den unge sønderjyde Emil 'Gucci 'Schmidt, som han kalder sig selv, sælger lige nu tarvelige Kina-kopier, at de meget populære, patenterede, italienske mærkevarebukser Freddy WR.U-pants på sin webshop Strammebukser.dk (tidligere under navnet Tightpants.dk).

Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup
Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup

Kunder, der er faldet for den vildledende markedsføring på Strammebukser.dk's side på Facebook, har i flere tilfælde ikke fået leveret de bukser, de har betalt 395 kroner for.

Det gælder blandt andre 22-årige Sofie Mikkelsen fra Odense, som bestilte bukserne den 16. januar med en oplyst leveringstid på en-to dage, men stadig kun har fået en lang næse for sine 395 kroner.

- Jeg regner ikke med at få mine penge igen, siger hun.

Ung 'Gucci'-iværksætter rykker syd på og hustler videre
Ung 'Gucci'-iværksætter rykker syd på og hustler videre

Det er vanskeligt at stoppe småfuskere, da der skal meget til, før domstolene skrider til frakendelse af retten til at drive virksomhed, forklarer juraprofessor og ekspert i økonomisk kriminalitet Lars Bo Langsted, Aalborg Universitet.

- Det strafbare forhold skal være tilstrækkelig groft. Samtidig skal domstolene have en kraftig tro på, at han vil fortsætte, hvis han ikke får klippet pladerne, siger han og tilføjer, at der også er den praktiske barriere, at politiet ikke vil prioritere enkeltstående anmeldelser for snyd med mindre beløb særlig højt.

Pas på: Gucci-iværksætter er hoppet på Segboard-fup
Pas på: Gucci-iværksætter er hoppet på Segboard-fup

Hvis en række forbrugere mødte op og indgav anmeldelse til politiet i samlet flok, ville der ifølge juraprofessoren være en større sandsynlighed for, at politiet ville prioritere sagen. En anden mulighed er, at Forbrugerombudsmanden af egen drift rejser en sag, siger han.

Emil Schmidt har ikke reageret på metroxpress' henvendelser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx