Af - 13/12-16 10:10

Nyt forsikringskoncept går målrettet efter ungeNyt forsikringskoncept går målrettet efter unge

Snart kan du nøjes med at forsikre din bærbare computer, smartphone, surfbræt og andre ejendele med reel værdi i stedet for at tegne en bred indboforsikring.

storybild

Med nyt forsikringskoncept kan du snart nøjes med at forsikre udvalgte ejendele som for eksempel din cykel og din computer i stedet for at tegne en indboforsikring. Det kan være en fordel for studerende og andre med en lille økonomi og få ejendele med en høj værdi, vurderer forsikringsselskab. (Billede: Scanpix/arkiv)

Slalomskiene og skistøvlerne står på loftet 51 uger om året. I stedet for at forsikre dem, mens de samler støv, bliver det nu muligt at forsikre dem den ene uge, hvor de rent faktisk bliver brugt og risikoen for, at de bliver stjålet eller går i stykker er størst.

Det er forsikringsselskabet Alm. Brand, der i starten af det nye år går i luften med et nyt digitalt forsikringskoncept målrettet de op mod 40 procent af de 21-24-årige, der ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension ikke har en indboforsikring, samt andre med en lille økonomi.

Råd: Drop de små forsikringer og spar op
Råd: Drop de små forsikringer og spar op

- Gennem fokusgrupper har vi spurgt unge med en lille økonomi, hvad de efterspørger. Svaret er, at de ikke ønsker en samlet indboforsikring, men en forsikring, der dækker de ejendele, der har en værdi for dem, samt en basisforsikring med ansvar, genhusning og retshjælp, sigerprivatdirektør i Alm. Brand Pia Holm Steffensen.

- Vi kommer til at tilbyde noget, der ikke er på markedet i dag. Man kan godt tegne enkeltprodukt-forsikringer i for eksempel Elgiganten, men så vil man blandt andet mangle den vigtige ansvarsforsikring, der dækker, hvis man gør skade på andre eller deres ejendom.
Pia Holm Steffensen, privatdirektør i Alm. Brand

Sådan sparer du penge på bilforsikringen
Sådan sparer du penge på bilforsikringen

For eksempel vil en 23-årig studerende, der bor på Nørrebro i København, kunne forsikre sin MacBook Air, iPhone og cykel samt få den vigtige basisforsikring med i den individuelt sammensatte forsikringspakke for i alt 99 kroner om måneden eller 1.188 om året, mens det ville koste den samme studerende 3.162 kroner om året at tegne en indboforsikring med elektronikdækning hos Alm. Brand.

Hver sjette rejser uden rejseforsikring
Hver sjette rejser uden rejseforsikring

Det nye koncept skal ikke nødvendigvis være en overskudsforretning fra dag et, siger Pia Holm Steffensen.

- Vi vil selvfølgelig gerne lave en rentabel forretning. Men det handler lige så meget om, at unge uden forsikring kommer inden for døren. Både for deres egen skyld og for vores. På lidt længere sigt tilkøber de jo måske en bilforsikring og husforsikring, når deres økonomi udvikler sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx