Af Ritzau - 09/11-16 12:42

Dansk Industri frygter for dansk samhandel med USADansk Industri frygter for dansk samhandel med USA

Donald Trump er modstander af en række af de frihandelsaftaler, som USA har. Det kan ramme Danmark hårdt.

storybild

Over hele verden bliver aktiekurserne fulgt tæt oven på valget. Her er det i Storbritanien. (Billede: Scanpix/Daniel Leal-olivas)

Dansk Industri frygter for en ny amerikansk kurs efter præsidentvalget, som er blevet afgjort onsdag morgen dansk tid. Danske arbejdspladser vil kunne gå tabt, forudser underdirektør Peter Thagesen.

- Trump lægger op til en anden kurs end den frihandelskurs, som USA ellers har stået for siden afslutningen af Anden Verdenskrig. Og det er skidt for Danmark, da vi er afhængige af at kunne afsætte vores varer frit til omverden.

Igennem sin valgkamp har Donald Trump truet med at trække USA ud af verdenshandelsorganisationen WTO. Derudover har han blandt andet talt for øget told på varer fra Kina.

- Hvis det bliver til virkelighed, og det tror og håber jeg ikke, at det gør, så vil det få alvorlige konsekvenser for ikke bare Danmark, men for hele verdensøkonomien, siger Peter Thagesen.

- Jeg tror, at det får meget stor betydning for politikken, hvilke rådgivere han vælger. Jeg tror, at det bliver en langt mere pragmatisk og midtersøgende Trump, vi får at se, end ham vi så under valgkampen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hør her, Sofie Løhde: Vi passer på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Dansk sportsstjerne stopper...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx