04/09-13 23:04

Dansk bank på vej mod salgDansk bank på vej mod salg

Enden er nær for Vestjysk Banks selvstændighed.

storybild

(Billede: POLFOTO)

Staten arbejder på et salg af landets niendestørste bank, Vestjysk Bank, hvis selvstændighed lakker mod enden efter sidste uges halvårsmeddelelse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er Jyske Bank i dialog med Finansministeriet, mens enkelte andre spillere - deriblandt Spar Nord - forsøger at udtænke en løsning for en overtagelse med staten på bagsædet.

LÆS OGSÅ: Betal 100 kroner for at bruge kassen i Jyske Bank

Forlænget spilletid
Dermed er der nedtælling for det, der begyndte som Lemvig Bank i 1874, og som i dag har et forretningsomfang på 40 mia. kr. og flere end 70.000 kunder med stærke bånd til det lokale erhvervsliv.

LÆS OGSÅ: Bank gav rigmænd milliarder til risikabel spekulation

Vestjysk Bank fik sidste år forlænget spilletid efter en storstilet redningsaktion, hvor staten kom ind som storaktionær, og flere banker og aktionærer gik til lommerne, men siden er tabene væltet ind i overraskende tempo og har igen bragt banken ud mod kanten.

»Hverken Jyske eller andre er i konkrete forhandlinger, men flere har signaleret interesse i at overtage banken over for ministeriet,« oplyser en nærtstående kilde.

Jyske Bank, som i begyndelsen af året overtog den problemramte Spar Lolland, ligger forrest i feltet af mulige købere, mens den noget mindre Spar Nord åbner for en løsning sammen med staten.

Kilde: Jyllands-Posten

LÆS OGSÅ: Bank gav rigmænd milliarder til risikabel spekulation

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx