Af - 24/10-16 12:45

Kvinder bruger flere penge på fastfood end mændKvinder bruger flere penge på fastfood end mænd

Når der skal bestilles hurtig mad online, bruger kvinder flere penge per indkøb end mænd. Det skyldes, at kvinder kun spiser fastfood i flok, siger ekspert.

storybild

Der er mere fart over kvindernes dankort, når der bestilles fastfood. (Billede: Ivanko Brnjakovic)

Kvinder bruger flere penge på fastfood end mænd. I hvert fald hvis man isoleret kigger på det spenderede beløb per bestilling.

Det fremgår af tal fra take away portalen Hungry.dk, som har indsamlet og sammenlignet data fra flere end 128.000 køb gennem de sidste seks måneder.

Hvor mænd i aldersgruppen 35-44 år i gennemsnit bruger 173 kroner per bestilling, er der lidt mere fart over kvindernes dankort, som bruger knap 199 kroner per bestilling.

Atlet afslutter OL med fastfood i massevis
Atlet afslutter OL med fastfood i massevis

Ifølge Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker og livsstilsekspert, kan det 15 procent større fastfood-forbrug per indkøb hos kvinder forklares ved, at kvinder ikke bestiller fastfood alene, men kun når de er sammen med andre og derfor aflægger en større bestilling:

- Kvinder bestiller kun take away, hvis det er til flere end dem selv. Det ligger simpelthen ikke i kvindekulturen at købe mad udefra, hvis man er alene, siger hun og forklarer, at der nærmest er et tabu forbundet med at bestille fastfood, hvis man som ene kvinde sidder hjemme lørdag aften:

- Mange kvinder vil næsten se det som en synd på linje med at være utro, hvis de sad alene hjemme i sofaen og spiste en burger med pommes fritter, siger hun og forklarer, at det handler om, at kvinder i dag er så slanke- og sundhedsfikserede og derfor ikke vil bruge 'dumme' kalorier på en simpel aleneaften.

- Kalorierne gemmer de til en dag, hvor de er sammen med andre. Er de alene, vil de hellere spise rester eller et stykke knækbrød og drikke en kop thé.

Forskere har fundet middel, der kan dræbe din trang til usund mad
Forskere har fundet middel, der kan dræbe din trang til usund mad

LÆS OGSÅ: V og DF ønsker bedre kaloriemærkning af fastfood uden tvang

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx