Af - 11/05-16 13:16; Opdateret: 12/05-16 10:12

Derfor har Ida to gange fået karakteren -3 med viljeDerfor har Ida to gange fået karakteren -3 med vilje

De studerende lader sig selv dumpe for at få bedre karakterer. På syv år er der givet dobbelt så mange dumpekarakterer. Ida har bevidst afleveret blankt til eksamen to gange.

Bildstrecke im Grossformat »

Ida Kirstine Andersen Boe scorede 10 ved at aflevere en blank eksamen med vilje. Havde hun ikke afleveret blankt, vurderer Ida Kirstine Andersen Boe, at hun havde fået karakteren syv.

-3. Det er en dumpekarakter og samtidig den dårligste karakter, man kan få. Men det er også en karakter, som bliver givet til flere og flere studerende. Tidligere i dag skrev metroxpress om, at der på blot syv år er sket en fordobling af dumpekarakteren -3 på landets universiteter.

De studerende vil ikke affinde sig med middelmådige karakterer og lader derfor sig selv dumpe, hvilket udløser en ny eksamen.

Den taktik har 23-årige Ida Kirstine Andersen Boe praktiseret to gange. Hun læser HA (psyk.) på sjette semester på Copenhagen Business School.

- Jeg "blankede" et fag på femte semester, fordi jeg havde for mange ting at se til, og jeg ville gerne klare mig godt i alle fag. Jeg afleverede blankt i et kommunikationsfag, som er vigtigt for mig at få gode karakterer i, da karakteren er afgørende for, om jeg kan komme ind på kandidaten, siger hun til metroxpress.

Interesserer du dig for uddannelse og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Ida Kirstine Andersen Boe gik til eksamen i de øvrige femte semester-fag og scorede 10. I sin ferie læste hun op på kommunikationsfaget, som hun også fik karakteren 10 for.

Ida Kirstine Andersen Boe skønner, at hun havde indkasseret syv i kommunikationsfaget, hvis hun ikke havde vundet ekstra tid.

Det har været en mega god beslutning.
Det vurderer hun.

Gymnasie dropper karakterer for at bekæmpe stress
Gymnasie dropper karakterer for at bekæmpe stress

Men selvom karakteren formentlig blev højere, end hvis hun ikke havde ladet sig dumpe, snakker Ida Kirstine Andersen Boe ikke højt om strategien:

- Man går lidt stille med dørene om, at man har blanket. Blandt andet fordi man ikke kan være sikker på, om udfaldet bliver bedre end det, man havde regnet med, siger Ida Kirstine Andersen Boe, der indtil videre kun har fortalt om sine blanke afleveringer til de nærmeste.

Danske unge drikker for at glemme deres problemer
Danske unge drikker for at glemme deres problemer

Hun regner med at have gode chancer for at komme ind på drømmekandidaten, men nogle firetaller på første semester trækker hendes karaktersnit, der ellers er præget af 10-taller, ned.

Hvis jeg kunne gøre det om, tror jeg helt klart, at jeg ville have blanket nogle fag på første semester, for det er lidt irriterende, at de karakterer tæller ned i mit snit. Jeg ville have fået meget mere ud af at blanke.

Billeder af 23-årige Ida Kirstine Andersen Boe.

LÆS OGSÅ: Minister rykker på risiko for udvandet karakterskala

LÆS OGSÅ: Sådan snyder du dig til en højere karakter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx