Af - 13/11-15 18:08

Det er ofte kvinder der står for at købe denne herre-genstand til mændeneDet er ofte kvinder der står for at købe denne herre-genstand til mændene

- Mænd bliver opdraget med at betragte indkøb som noget, kvinder gør eller som en feminin aktivitet. Sådan forklarer kønsforsker, hvorfor ikke alle mænd selv køber denne genstand.

storybild

- Vi erfarer, at det er kvinderne, der står for 85 procent af tøjkøbet til familien, og i hendes ordrer er både dametøj, børnetøj og herretøj, siger Jakob Rokkedahl, der er produkt manager for Stylepits herreafdeling. (Billede: Polfoto)

Hvem køber dit undertøj?

Hvis du er kvinde, så svarer du højst sandsynligt dig selv, men hvis du er hankøn, så er der en rimelig chance for, at det er din mor eller kæreste, der beriger dig med nyt undertøj. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, som Dilling Underwear står bag.

Deres data viser, at 27 procent af de det undertøj, som deres kvindelige kunder køber, er herreundertøj, mens kun fire procent af det undertøj, som Dilling Underwears mandlige kunder køber, er kvindeundertøj.

En tendens, som det online tøjfirma Stylepit genkender.

- Vi kan konkludere, at der er en tendens i markedet til, at det er kvinden, der står for indkøb af mandens undertøj, siger Jakob Rokkedahl, der er produkt manager for Stylepits herreafdeling.

Kan du godt lide at læse og mænd om kvinders handelsmønstre, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX PENGE på Facebook.

Ifølge kønsforsker ved Roskilde Universitet, Lene Bull Christiansen, køber kvinderne mændenes undertøj, fordi det ligger i "opdragelsen" af kønnene.

Der er tradition for, at kvinder bliver socialiseret med, at indkøb er en hyggelig og social aktivitet. Noget man for eksempelvis gør med veninder. Mænd bliver opdraget med at betragte indkøb som noget, kvinder gør eller som en feminin aktivitet.
Det siger hun.

TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul
TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul

Derfor mener hun ikke bare, at kvinder i hetroseksuelle parforhold står for indkøb af mænds undertøj, men faktisk for indkøbet af en rigtig stor del af mænds tøj generelt. Dog mener hun, der er en undtagelse.

- Yngre mænd betragter undertøj som et modestatement. Jeg har svært ved at forestille mig, at man ikke går op i selv at købe sit undertøj, hvis man som mand går op i at være moderigtig klædt, tilføjer Lene Bull Christiansen.

Hestepiger smider tøjet i ny kalender
Hestepiger smider tøjet i ny kalender

LÆS OGSÅ: Agnes: Mit modelbureau siger, jeg er for tyk!

LÆS OGSÅ: Nyt studie: Kvinder er aldrig kun heteroseksuelle

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikke en målfest: Real Madrid var...
bt.dk
Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
'Jeg er gravid i syvende måned - og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx