Af Jeppe Pedersen - 07/08-17 14:24

Coop overvejer at nedlægge supermarkeds-giganter: Kun én vil overleveCoop overvejer at nedlægge supermarkeds-giganter: Kun én vil overleve

Coop er ved at arbejde på strategi-planen, som bliver godkendt i efteråret.

storybild

Coop overvejer at lukke blandt andet Kvickly. (Billede: Nikolai Linares)

Coop overvejer at lukke deres tre giganter, Kvickly, Fakta og Superbrugsen.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.dk.

I et interview med koncernens topchef, Peter Høgsted, oplyser han, at det kan være slut med at handle i Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Brugsen om blot få år.

»Jeg tror, at vi nærmer os et opgør med kædedannelsen og en mere lokal butik igen. Hver butik kan så differentiere sig lokalt. Hvorfor skal der eksempelvis være de samme varer og samme tilbud i butikken i Hornbæk som i Hanstholm, når nu indkøbsmønstrene er vidt forskellige? Så vil det være mere relevant at have en fælles paraply med navnet Coop for alle butikkerne. Det er det naturlige næste step for os,« siger han til Økonomisk Ugebrev.

Han oplyser, at det blot er Irma, der står til at overleve den drastiske sammenlægning.

Årsagen til den mulige sammenlægning af kæderne er, at Coop håber at opnå langt flere synergieffekter ved at have én stor kæde frem for fem eller seks kæder. Og samtidig vil det være nemmere for kunderne at vide, at Coop rent faktisk ejer alle kæderne - hvis de alle hedder Coop.

Coop er ved at arbejde på strategi-planen, som bliver godkendt i efteråret. Men endnu er intet besluttet, siger han.

Tidligere på året kom Coop med et årsregnskab for 2016, der skuffede fælt. Ifølge Finans.dk, var det især Fakta og Kvickly, der kostede Coop millioner.

I juni valgte Fensmark Brugsforening, som årligt omsætter for et trecifret millionbeløb, at forlade Coop og i stedet samarbejde med konkurrenten Dagrofra, på baggrund af Coops dårlige regnskab, skriver Finans.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx