Af Ritzau - 16/08-16 07:35

Kendt vasevirksomhed vrages af kapitalfondeKendt vasevirksomhed vrages af kapitalfonde

Kähler, der sælger blandt andet vaser, har skudt sig selv i foden i jagten på en køber med en nedjustering.

storybild

Kähler-vaser, tre i alt, bliver smadret i et event foran Magasin på Kongens Nytorv. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Vasevirksomheden Kähler, der for få år siden skabte decideret stormløb efter sine produkter, leder efter en køber. Men det er blevet sværere efter, at selskabets har måtte nedjustere sine forventninger.

Det skriver dagbladet Børsen. Ifølge avisen har flere kapitalfonde, der ellers skulle have været interesseret i at købe keramikkreatøren, havde trukket følehornene til sig.

Baggrunden er, at Kähler ikke har solgt lige så godt af sin såkaldte jubilæumsvase, som selskabet havde ventet. Derfor bliver resultatet, som kapitalfonde og andre interesserede baserer deres værdisætning på, lavere end tidligere udmeldt.

- Det er rigtigt, at salget af jubilæumsvasen er gået mere ned, end vi oprindeligt havde budgetteret med. Da vi så det, meldte vi det klart ud til potentielle investorer, siger ejer af Kähler, Frantz Longhi, til Børsen.

Han har samtidig forståelse for, at det ikke er alle investorer, der har lyst til at hoppe om bord hos vasefabrikanten, der ellers er vokset markant de seneste år.

Kähler har øget sit overskud fra næsten ingenting til 38 millioner kroner de seneste år. Forventningen var, at det skulle stige til 80 millioner i år, men sådan er det altså ikke gået.

- Jeg tror, at nogle af de potentielle investorer gerne vil vente et par år for at se, om vores forventede vækst nu også kommer, og det har jeg fuld forståelse for, siger Frantz Longhi til Børsen.

Jagten på en investor, der kan skyde penge i Kähler, fortsætter dog det til trods. Selskabet vil gerne ekspandere i udlandet og det kræver kapital og viden.

Derfor snakker Frantz Longhi med potentielle investorer.

- Den proces forventer jeg, at vi i løbet af efteråret kan afslutte denne proces, og så må vi se, om vi vælger at tage en partner ind eller ej, siger ejeren til Børsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx