Af - 24/11-16 22:15

Trafik-millioner kan være på vej til tog-pendlereTrafik-millioner kan være på vej til tog-pendlere

Prishop på pendlerkort skal sløjfes, kræver Enhedslisten. Forligspartier mødes i dag for at drøfte, hvordan over 400 millioner uforbrugte trafik-millioner skal fordeles.

storybild

Over 400 millioner kroner samler støv i trafikpulje. Nu skal de bruges til at sætte prisen på pendlerkort ned, mener Enhedslisten. (Billede: Scanpix/arkiv)

Prisstigninger på pendlerkort på Sjælland skal rulles tilbage. Det mener Enhedslisten, som vil bruge opsparede millioner i puljen ’Bedre og billigere kollektiv trafik, som et stadigt bestående flertal af rød blok og Dansk Folkeparti indgik aftale om i 2012, da betalingsringen blev lagt i graven.

Tog-logik: Pendlere med korte rejser skal betale mest
Tog-logik: Pendlere med korte rejser skal betale mest

Ifølge et notat fra Transportministeriet fra den 26. marts 2015 er der i den del af puljen, som skal gå til takstnedsættelser, 429 millioner kroner, som endnu ikke er blevet brugt.

- Der sker en løbende opsparing af ubrugte midler i puljen. Det er helt oplagt at bruge nogle af de mange millioner til at holde taksterne i ro, der hvor de vil stige, siger transportordfører Henning Hyldested (EL) med henvisning til Takst Sjælland-reformen, der træder i kraft 15. januar.

Togpendlere rammes dobbelt: - Det skriger til himlen
Togpendlere rammes dobbelt: - Det skriger til himlen

- Det er en rigtig god ide. Hvis vi ikke får rullet prisstigningerne tilbage, vil konsekvensen være, at en del togpendlere i stedet tager bilen.
Michael Randropp, pendlertalsmand på Kystbanen

Her stiger pendlerkort på strækningen Hundested-København eksempelvis med 215 kroner til 1.600 kroner om måneden, mens strækningen Rødvig(Stevns)-København stiger med 415 kroner til 1.800 kroner om måneden eller med knap 5.000 kroner om året.

Transportordfører Karsten Hønge (F) giver i en mail til forligspartierne udtryk for, at SF er ’meget positive ’over Enhedslistens forslag. Også S og DF klar til at drøfte udmøntningen af de ubrugte takst-millioner.

Pendlere får ekstraregning på næsten 5.000 kroner næste år
Pendlere får ekstraregning på næsten 5.000 kroner næste år

- Jeg vil ikke lægge mig fast på, hvordan pengene skal fordeles. Der kommer jo også en takstreform i Vestdanmark næste år. Vi må kigge på, hvordan pendlerne får mest gavn af pengene, og det kan godt være, vi skal kigge på de strækninger, hvor priserne stiger uforholdsmæssigt meget, siger Kim Christiansen.

Pendlertalsmand: Der bliver lagt betalingsring om kollektiv transport
Pendlertalsmand: Der bliver lagt betalingsring om kollektiv transport

Forsligspartierne bag puljen mødes i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx