Af Ritzau - 09/12-16 08:53

McDonald's forlader europæisk skatteoaseMcDonald's forlader europæisk skatteoase

Burgerkæden McDonalds forlader Luxemburg og flytter sin skattebase til erhvervslystne Storbritannien.

storybild

Burgergiganten McDonald's vil flytte sin skattebase fra Luxemburg til Storbritannien. (Billede: Free/Colourbox)

Efter lang tids kritik, anklagende rapporter og senest en undersøgelse fra EU forlader McDonald's nu Luxemburg og rykker sin skattebase til Storbritannien. Det skriver Bloomberg News.

McDonald's vil oprette et internationalt holdingselskab i Storbritannien, hvor indtægterne fra franchises uden for USA skal køres igennem.

De er tidligere blevet sendt gennem Luxemburg i hvad, der er alment kendt som en skattefinte.

- Grundene til at flytte vores selskabsstruktur til Storbritannien var gode før brexit og er det fortsat efter, skriver McDonald's i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

McDonald's aktiviteter i Luxemburg, der er kendt for at lokke selskaber til med ekstremt lukrative skatteaftaler, har længe været under kritik.

I december 2015 åbnede EU så en officiel undersøgelse af burgerkædens skatteforhold.

- En skatteaftale, der indebærer, at McDonald's ikke betaler skat af sine europæiske royalties i hverken Europa eller USA, skal undersøges grundigt i forhold til EU's regler om statsstøtte, skrev konkurrencekommissær Margrethe Vestager i meddelelsen.

McDonald's har ifølge kommissionen ikke betalt skat i Luxembourg, siden skatteaftalen blev indgået i 2009.

Fagforeninger beskyldte i 2014 McDonald's for at have unddraget sig mere end en milliard euro i skat i perioden fra 2009 til 2013.

Storbritannien er i gang med hastigt at sænke sin selskabsskat. Den vil falde fra 20 procent til 19 procent til april ifølge Bloomberg og til 17 procent i 2020.

Det er Storbritanniens premierminister, Theresa Mays, ambition, at Storbritannien skal have den laveste selskabsskat i G20.

McDonald's omsatte i 2015 for 176 milliarder kroner og har ifølge sit seneste regnskab over 36.000 restauranter verden over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx