Af - 02/10-14 15:40; Opdateret: 03/10-14 08:23

København holder hånden over modeugenKøbenhavn holder hånden over modeugen

Trods strid mellem nogle af modeugens største aktører fortsætter Københavns Kommune med at støtte den store event, fastslår borgmester.

storybild

Det slår gnister bag cvatwalken i Copenhagen Fashion Week. Modeugens hovedaktører kan ikke blive enige om, hvornår modeugen skal afvikles. (Billede: polfoto/arkiv)

Det får ingen konsekvenser for Københvans Kommunes økonomiske støtte til Copenhagen Fashion Week, at modeugens messearrangører for andet år i træk ikke har kunnet enes om datoerne for afviklingen.

Ekspert: Københavns modeuge trevler sig selv op
Ekspert: Københavns modeuge trevler sig selv op

Sådan lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), efter metroxpress i går skrev, at både eksperter og brancheorganisationer finder det dybt problematisk for den internationale interesse for modeugen, at den som følge af striden strækker sig over syv dage i januar og februar næste år mod optimalt tre-fire komprimerede dage.

- Det er vigtigt, at vi får samlet messerne om modeugen, så vi får det optimale ud af den store event. Jeg er tilfreds med den nye løsning og kan ikke se nogen grund til at straffe bagudrettet, siger Anna Mee Allerslev med henvisning til, at hovedaktørerne nu er blevet enige om at nedsætte et 'Modeuge-råd', som skal fastsætte datoerne for modeugen fremover.

Stor dansk designer dropper show i modeugen
Stor dansk designer dropper show i modeugen

Københavns Kommune støtter modeugen med 2,1 millioner i både 2015 og 2016. Dertil kommer et tilskud i 2015 på 1,5 millioner kroner til Danish Fashion Institute, som er medarrangør og netværksorganisation for virksomheder i modebranchen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx