Af - 07/01-14 19:21

Ville du have bankkonto hos din lokale købmand?Ville du have bankkonto hos din lokale købmand?

Til februar kan kunder i Coops egen bank ordne deres bankforretninger hos købmanden, mens de handler ind. Kundernes reaktion er blandet, mens en ekspert spår Coop succes.

storybild

Inge Hansen er ikke tryg ved idéen om, at supermarkedet håndterer hendes penge. Det er mange enige i, men andre kan godt se det smarte i konceptet. (Billede: Sebastian Kirk)

Er det smart at man kan hæve og indsætte penge på sin konto hos kassedamen i Brugsen, mens man alligevel køber ind til aftensmaden?

Det var der delte meninger om, da metroxpress spurgte nogle af kunderne ved Dagli’Brugsen i Nordvest.

To poser chips, en pose kaffe og et banklån
To poser chips, en pose kaffe og et banklån

75-årige Peer Grumstrup er en af dem, der har ja-hatten på.

- Det er en skide god idé. Min bank ligger ad h... til, og det kræver mig store kraftanstrengelser at gå derned. Hvis jeg kunne gå her hen og gøre det samme, ville det være udmærket, siger han.

Knap så positiv er Simone Nielsen på 27, der hellere vil gå i banken, hvis hun har behov for det.

- Det er en rigtig dum idé, hvis du spørger mig. Mine dagligvarer og mine penge har ikke noget med hinanden at gøre, siger hun.

Generelt tyder det på, at kvinderne er mest afholdende over for idéen med at have en konto hos Coop Bank.

Uenighed: Kvickly-direktør stopper øjeblikkeligt
Uenighed: Kvickly-direktør stopper øjeblikkeligt

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt at alting skal samles ét sted. Jeg er mere tryg ved en ‘rigtig’ bank, lyder det eksempelvis fra Inge Hansen, mens andre ikke bryder sig om idéen med at alting skal samles ét sted.

Harib Khan på 24 ser dog ingen problemer, og ville ikke have noget imod at kunne ordne det hele samme sted.

- Jeg synes, det er en god idé, for så behøver folk vel ikke længere at gå i banken. De kan bare gå ud og handle ind og ordne deres banksager på samme tid, siger han og tilføjer:

- Det er godt nok lidt grisk, for de vil jo bare have folk til at bruge flere penge. Men jeg synes nu stadig, det er en god idé, fordi det er praktisk.

'Det bliver en succes'
Kunderne har delte meninger om Coop Bank, men spørger man Mybankers direktør, John Norden, er der ingen tvivl: Det bliver en succes.

- For en del kunder er det jo vældigt attraktivt, at man kan gå ned i Brugsen og ordne sine bankforretninger på samme tid som sine indkøb, siger han og lovpriser Coop Banks Mastercard, der som det eneste af sin slags tillader at hæve penge i et supermarked.

Han mener desuden, at Coop ikke kunne have valgt et meget bedre tidspunkt at lancere en bank på.

Bare rolig - Netto og Føtex ændrer sig ikke
Bare rolig - Netto og Føtex ændrer sig ikke

- Der er jo en del andre banker, som lukker ned for filialer og samtidigt indfører gebyrer. Så timingen er fantastisk. Efter finanskrisen og et rekordlavt image hos bankerne kommer der en stort set gebyrfri bank og åbner op i en masse filialer, siger han.

I Storbritannien er Tesco et godt forbillede for Coop Bank, idet detailgiganten også har deres egen bank, som går strygende og lokker en masse kunder til butikkerne. Det er dem, Coop kigger hen imod, når de inden længe har bankforretninger samme sted, som de har æg og sukker, siger John Norden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx