Af - 29/09-16 18:43; Opdateret: 29/09-16 18:53

Bestiller du tøj på ASOS? Så skal du læse detteBestiller du tøj på ASOS? Så skal du læse dette

Mediet Buzzfeed kommer med afsløringer om arbejdsforholdene i den populære onlineshop.

Bildstrecke im Grossformat »

Når du klikker rundt mellem fristende festkjoler, sko og toppe og ender med at købe noget på Asos.com, knokler medarbejdere mere end almindelig hårdt for at få din pakke frem.

Det skriver Buzzfeed.

I tre måneder har mediet undersøgt forholdene i det enorme, centrale varelager, hvorfra der sendes tusindsvis af pakker til Asos-kunder. Og her afsløres et stærkt pres på medarbejderne, der skal sørge for at pakke varerne.

Like MX Penge på Facebook hvis du vil opdateres med artikler om forbrug og forretning.

Buzzfeed skriver, at managere hos Asos live-monitorerer, hvor mange ordrer medarbejderne får styr på. For på den måde irettesætte dem, der sakker bagud.

Personale fortæller, at det ikke er muligt for dem at tage almindelige toiletpauser og pauser for at drikke vand af frygt for at ikke at kunne leve op til målene for arbejdet.

Der er personale, der kommer med kritik af kontrakter, der blandt andet gør Asos i stand til at afslutte en ansættelse uden varsel. Andet personale beretter om vagter, der aflyses med kort varsel.

Fyren her hyldes for sin geniale klage til ASOS
Fyren her hyldes for sin geniale klage til ASOS

Medarbejdere har efter sigende fået afsluttet deres ansættelse efter at være blevet syge på arbejdet eller for at tage fri for at passe syge familiemedlemmer.

Personalet fortæller, at sikkerheden på arbejdspladsen er meget invaderende og "pinlig". Eksempelvis skal medarbejdere sommetider tage skoene af som led i et stikprøvekontrol, før de skal på toilettet.

Man bliver trukket i løn, hvis bare man kommer et minut for sent på arbejde. Medarbejdere siger, at de er blevet trukket for 15 minutter, selv om de kom et minut for sent.

Danmark er fortsat EU's digitale duks
Danmark er fortsat EU's digitale duks

En medarbejder, der fik panikanfald, fortæller i artiklen, hvordan hun skulle finde 160 varer i timen i det enorme lager. Tingene skulle så pakkes af et andet hold medarbejdere. Men arbejdet var for krævende for medarbejderen, som bad om at komme over i en anden afdeling med mere rolige arbejdsopgaver. Kort efter var medarbejderen ikke længere ansat.

En talsperson for Asos understreger, at virksomheden tager ansættelsesforhold utroligt seriøst og fastholder, at det der bliver sagt her, simpelthen ikke er sandt. Blandt andet genkender Asos ikke fortællingen om, at medarbejdere ikke kan komme på toilettet og drikke vand, når de vil, uden at det påvirker deres mål for arbejdet.

Læs hele artiklen her.


LÆS OGSÅ: Har du styr på returreglerne på internettet?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx