Af David Andersen - 15/12-15 22:12

Airbnb eksploderer i DanmarkAirbnb eksploderer i Danmark

Årsrapport fra udlejningstjenesten Airbnb viser stor fremgang - også uden for København.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

2015 blev året, hvor udlejningsapp'en Airbnb for alvor voksede ud over København og har fået nye brugere langs kysterne og i landets andre store byer.

- Det er klart, at vi har de fleste af vores boliger i København, men når man kigger på vækstprocenten, så vokser vi rigtig meget over hele Danmark, for eksempel både i Odense og Aarhus, men også i Vestsjælland eller Nordsjælland, siger chefen for Airbnb i Norden og Holland, Aya Guldhammer Henderson.

I alt har 21.000 danske værter i hele landet åbnet dørene for 405.000 gæster via Airbnb i løbet af 2015, hvilket giver virksomheden en rekordstor fremgang, lyder det i en ny årsrapport.

Næsten hver tiende dansker har lejet feriehjem af private
Næsten hver tiende dansker har lejet feriehjem af private

I samme periode har 337.000 danskere også brugt app'en til at søge mod udlandet og leje sig ind i huse og lejligheder verden over.

Det er første gang, at Airbnb fremlægger en årsrapport, der giver indblik i, hvor meget deres danske kunder bruger tjenesten, hvem de er, og hvor meget de i gennemsnit tjener.

Af rapporten fremgår det blandt andet, at en gennemsnitlig dansker udlejede sit hjem 22 dage om året og gennemsnitligt tjente 13.800 kroner i 2015.

Netop informationer om udlejningsapp'en har ellers været efterspurgt af blandt andre politikere og fagbevægelsen, der ønsker klarhed om virksomheder som Airbnb, der bygger på såkaldt "deleøkonomi".

Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele
Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele

Med rapporten åbner Airbnbs nordiske chef derfor for, at Airbnb er villig til at indgå en dialog og dele sin viden om brugerne.

- Vi vil gerne sige, at skulle der være nogle organisationer eller politikere i Danmark, der vil høre mere om Airbnb eller diskutere nogle bedre guidelines omkring det, jamen så kan de ringe, og så vil vi rigtig gerne snakke om det.

Virksomheden går dog ikke så langt, at den til Ritzau vil åbne for at acceptere konkrete lovkrav eller regulativer.

LÆS OGSÅ: Deleøkonomi hitter hos de unge

LÆS OGSÅ: Hver tredje under 30 benytter sig af deleøkonomi

LÆS OGSÅ: Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi

LÆS OGSÅ: LISTE: Her er de værste oplevelser med Airbnb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx