Af Ritzau - 06/12-16 13:52; Opdateret: 06/12-16 14:30

Den dansende Lego-direktør bliver hos familienDen dansende Lego-direktør bliver hos familien

Jørgen Vig Knudstorp kunne vælge frit blandt topposter i hele verden. Men han vil hellere arbejde for Lego.

storybild

Jørgen Vig Knudstorp har fravalgt en karriere et andet sted end Lego. (Billede: Free/Lego)

Han har stået i spidsen for Lego i over et årti. Her har han vendt en krise til et milliardoverskud i en grad, hvor han i 2015 foran rullende kameraer dansende kunne proklamere, at "everything is awesome".

Nu stopper Jørgen Vig Knudstorp som administrerende direktør for Lego koncernen.

Det skorter ikke på jobtilbud, men i stedet har Jørgen Vig Knudstorp valgt at blive i Lego-familien.

- Jeg har været så glad for at arbejde sammen med familien bag Lego. Det er varme og kærlige mennesker, som er en fornøjelse at arbejde sammen med. Der er ikke nogle store egoer.

- De vil noget positivt for børns leg og udvikling samtidig med, at de er dygtige forretningsfolk. Det er meget svært at konkurrere med (for andre job red.), siger Jørgen Vig Knudstorp.

Direktørens nye rolle bliver som arbejdende bestyrelsesformand i Lego Brand.

Her skal han sammen med Lego-familiens Thomas Kirk Kristiansen kontrollere Lego koncernen, Legofonden og ejerskabet af Legoland-parkerne.

Dermed har Jørgen Vig Knudstorp fravalgt de penge og den magt, der ville komme med eksempelvis en toppost i et af verdens største selskaber.

- Jeg skal forsvare familiens mandat i hele koncernen. Jeg skal være ambassadør for dem, og det synes jeg er en meget formålstjenstlig ting at bruge sit liv på.

- Det handler ikke om at rage til sig. Min familie og jeg bor i et almindeligt hus og kører i en almindelig bil. Jeg har ikke brug for flere penge, jeg har brug for at lave noget, der er tilfredsstillende og har et dejligt indhold, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Det skal Jørgen Vig Knudstorp gøre samtidig med, at en ny administrerende direktør kommer ind - Bali Padda. Ham skal Jørgen Vig Knudstorp sørge for at give plads.

- Jeg har fået god træning af, hvordan Kjeld (ejeren af Lego red.) har gjort det med mig.

- Og så kender jeg Bali godt nok til, at jeg ved, at han har mod og mandshjerte nok til at fortælle mig, hvis jeg blander mig for meget, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx