Af Ritzau - 07/11-16 08:49; Opdateret: 07/11-16 11:47

Brexit får Ryanair til at udvide uden for StorbritannienBrexit får Ryanair til at udvide uden for Storbritannien

Usikkerhed om brexit smitter af på regnskab og får Ryanair til at satse på mere vækst uden for Storbritannien.

storybild

Storbritannien står for 26 procent af omsætningen i lavprisselskabet Ryanair, men udsigt til britisk EU-exit får lavprisselskabet til at lægge en dæmper på vækstplaner på hovedmarkedet. (Billede: Free/Kavalenkau Pavel)

Usikkerheden om briternes fremtidige forhold til EU får lavprisselskabet Ryanair til at se mod andre europæiske lande, hvor lavprisselskabet kan vokse.

Det oplyser Ryanair i regnskabet for første halvdel af det skæve regnskabsår 2016/2017.

Et kommende brexit, hvor briterne forlader EU, betyder ifølge Ryanair, at et svagt engelsk pund og lavere økonomisk vækst i Storbritannien vil sætte præg på lavprisselskabet også næste regnskabsår.

Det skal fokus på andre markeder dæmme op for.

- Vores svar er at reducere vores planlagte vækst i Storbritannien i 2017 fra 12 procent til omkring fem procent, skriver Ryanair i regnskabet.

Selskabet vil i stedet vokse på markeder som Italien, hvor regeringen har sænket skatten, Tyskland, hvor etablerede selskaber omstrukturer, og Belgien, hvor konkurrenterne lukker ruter og baser, lyder det i regnskabet.

Storbritannien står i dag for omkring 26 procent af omsætningen i Ryanair.

Trods udfordringerne efter briternes beslutning om at forlade EU og terrorangreb stiger både omsætning og bundlinje i Ryanair i de første seks måneder af regnskabsåret 2016/2017.

Men væksten er mere beskeden end tidligere vækstkurver hos flybranchens irske prispresser.

Omsætningen steg to procent i forhold til samme periode i regnskabsåret 2015/2016 til 4,1 milliarder euro. Resultatet efter skat steg tilsvarende syv procent til 1,2 milliarder euro.

Regnskabet afspejler samtidig, at Ryanair har sænket priserne. Passagertallet steg 12 procent til knap 65 millioner passagerer, men samtidig faldt billetpriserne ti procent i gennemsnit til nu 50 euro per billet.

Udgifterne blev dog også 10 procent færre for lavprisselskabet - blandt andet takket være lavere udgifter til brændstof.

I oktober måtte Ryanair nedjustere forventningerne til årets resultat på grund af den svage kurs for pundet, så forventningen gik fra en vækst på 12 procent til nu syv procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Merkels indenrigsminister udviser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx