Af - 04/08-14 23:27

Ekspert advarer mod forbruger-fældeEkspert advarer mod forbruger-fælde

Tre ud af fire danskerne er meldt ind i en kundeklub, viser ny undersøgelse. Men medlemskort kan gøre det dyrere at være forbruger, advarer ekspert.

storybild

(Billede: polfoto)

Ikea Family, Club Matas eller Klub Bog og Idé.

Langt de fleste danskere render rundt med et medlemskort i pungen, der kan give rabatter på udvalgte produkter, point og andre kundefordele.

I en ny undersøgelse, som Wilke har foretaget for Foreningen for Dansk Internethandel, svarer hele 81 procent af alle danske kvinder, at de er medlem af en kundeklub.

Forbrugerrådet: Dette tilbud er vildledning
Forbrugerrådet: Dette tilbud er vildledning

For mændenes vedkommende er der 63 procent, som har et medlemskort i baglommen.

Men selv om de såkaldte loyalitets-medlemskaber kan virke fordelagtige, bør man faktisk sige nej tak, mener en forsker fra Syddansk Universitet.

Forbrugerne bliver mindre tilbøjelige til at tjekke priser i flere forskellige butikker og undersøge alternative tilbud, hvis de har et medlemskab, der knytter sig til en bestemt virksomhed, forklarer Jan Møller Jensen, der er lektor i forbrugsstudier.

- Hvis du for eksempel er medlem af Coop, så vil det måske betyde, at du lægger de fleste af dine køb dér, og så glemmer du at kigge efter tilbud andre steder, siger Jan Møller Jensen fra Syddansk Universitet.

Telegigant bliver straffet for ulovlige salgsmetoder
Telegigant bliver straffet for ulovlige salgsmetoder

Hele 1,4 millioner danskere har et medlemsskab hos Coop Danmark.

- Medlemmerne kan optjene point og få rabatter på en masse varer hos os samt en række partnere. Vi tror på, et medlemsprogram skaber mere loyalitet, og derudover er der mulighed for, at man kan engagere sig i foreningen og bidrage til udviklingen, siger marketingchef Annette Buck.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx