Af - 18/05-14 14:52

Disse pengetilbud skal konfirmanderne holde øje medDisse pengetilbud skal konfirmanderne holde øje med

Danske banker lokker med høje renter til konfirmander, men kun for en kort periode

storybild

Konfirmander og nonfirmander forventes at sætte en milliard kroner ind på deres konti. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Tusinder af unge mennesker fik fredag - Store Bededag - store summer af penge mellem hænderne, da de som nyslåede konfirmander bekræftede deres tro på Vorherre og efterfølgende blev honoreret kontant af familien.

For manges vedkommende er det første gang de skal tage stilling til, hvilken bank de ønsker at placere den nye formue i, og det kan synes uoverskueligt at gennemskue, hvor pengene bedst kan formere sig.

Nordjysk pige kan holde konfirmationsfest takket være Facebook-indsamling
Nordjysk pige kan holde konfirmationsfest takket være Facebook-indsamling

Ifølge Spar Nord står de i alt 66.000 konfirmander og nonfirmander med næsten én milliard kroner i hænderne i løbet af forårsmånederne. Det er penge og kunder, bankerne gerne vil have del i, og derfor har flere banker lavet særlige tilbud til de kontantstærke unge.

Men det er ikke kun den højeste rente, man skal holde øje med. Nogle højrerentetilbud udløber nemlig før andre og falder til et meget lavt niveau.

- Det kan godt være, at en lavere rente i udgangspunktet kan vise sig bedre gennem længere tid, hvis den ikke falder så meget, siger partner i Mybanker, John Norden.

Flere vestdanske unge siger 'nej tak' til konfirmation
Flere vestdanske unge siger 'nej tak' til konfirmation

Eksempelvis viser en beregning, metroxpress har lavet, at 10.000 kroner sat ind på en konto hos Sparekassen Sjælland til en startrente på seks procent ved udgangen af 2015 er en bedre investering end et tilsvarende indskud i Spar Nord, der lokker med en rente på hele 8 procent.

Det skyldes, at Sparekassen Sjællands rente først til april 2015 falder til en halv procent i forhold til Spar Nord, hvor der allerede efter årsskiftet kun gives 0,75 procent i rente.

Derfor er det en god ide at kigge sig om efter andre tilbud, når den høje rente forsvinder, mener John Norden, der fortæller, at der ikke er nogle gebyrer forbundet med opsigelse af en konto.

Få yderligere overblik over konfirmandtilbuddene her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Flere raser efter kontroversiel...
bt.dk
Stor fitnesskæde lukker flere centre
bt.dk
Knust Klopp efter målfest: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx