Af Ritzau - 13/10-16 10:10; Opdateret: 13/10-16 16:33

Nordea-direktør kræver medindflydelse i MobilepayNordea-direktør kræver medindflydelse i Mobilepay

Nordea går over til Mobilepay. Men der bliver ikke tale om at købe en service af ærkerivalen Danske Bank.

storybild

Nordea-direktør Peter Lybecker (tv) erkender, at Mobilepay er langt mere udbredt end Swipp, som Nordea hidtil har investeret i. Derfor går Nordea nu over til den konkurrerende løsning, der er udviklet af ærkerivalen Danske Bank. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Siden Danske Bank i 2013 overhalede alle de andre danske banker med mobilbetalingsapp'en MobilePay, har de andre bankers app, Swipp, ihærdigt forsøgt at tage kampen om kunderne op.

Torsdag ser det dog ud til, at Swipp taber kampen mod MobilePay. Den nordiske storbank Nordea har nemlig meddelt, at den melder sig ind i MobilePay.

Det sker i en erkendelse af, at Mobilepay er mere udbredt, også blandt Nordeas egne kunder, lyder det fra Nordeas administrerende direktør i Danmark, Peter Lybecker.

- Selv blev jeg kunde i går aftes. Jeg har ellers nægtet at bruge andet end Swipp, siger Lybecker.

- Forskellen er, at udbredelsen er større. Jeg skal lede længere efter dem, der vil tage min Swipp-betaling end dem, der vil tage min Mobilepay-betaling.

Han understreger samtidig, at Nordea ikke bare køber sig til en service hos sin største konkurrent.

Tværtimod vil Nordea få indflydelse gennem et kommende særskilt datterselskab, som Danske Bank opretter til app'en MobilePay, forsikrer han.

- Det er vigtigt for os, at MobilePay får sit eget liv. Det her er ikke en Danske Bank-løsning, vi bliver kunder i, siger Lybecker.

Han vil ikke fortælle, hvilke nærmere betingelser der kommer til at gælde for Nordeas indflydelse.

Han vil heller ikke oplyse, hvor mange penge, Nordea har investeret i app'en Swipp, banken nu går bort fra.

Han håber, at de andre banker i Swipp-samarbejdet vil følge efter.

- Det er en åben invitation, som vi håber, de andre banker vil tage imod.

Nordeas kunder vil blive tilbudt at komme over på Mobilepay, som mange af dem har i forvejen. I den første tid vil kunderne fortsat kunne bruge Swipp, forklarer direktøren.

- Nu ved jeg jo ikke, om Swipp fortsætter. Men kunderne er med på den platform, indtil der bliver truffet en anden beslutning.

Nordea vil fortsat støtte udviklingen af et mobilt dankort, understreger Lybecker. Han forventer, at forskellige betalingsformer vil eksistere side om side i fremtiden.

Tidligere fremgik det, at Nordea ville blive "medejere" af det nye datterselskab, men dette er dog ikke korrekt, oplyser Nordea nu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx