Af Ritzau - 17/03-17 13:52

Bliv klar til at få dankort på mobilenBliv klar til at få dankort på mobilen

Nets forventer, at du til april vil kunne betale med dit dankort på mobilen. Læs, hvordan det fungerer, og hvad du skal gøre for at betale med din telefon.

storybild

For at få dankort på mobilen skal du vælge om dankortet skal ligge i Nets' dankort-app eller i en wallet, som du kan få hos bankerne eller forretningskæder som for eksempel Coop. (Billede: Reuters/Stefan Wermuth)

Det mobile dankort er lige på trapperne, og hvis du har en Android-telefon eller en iPhone, kan du snart blive klar til at betale for dine varer i supermarkedet med din mobiltelefon.

- Vi forventer, at dankort på mobilen gradvist bliver tilgængeligt fra april, siger Søren Winge, presseansvarlig hos Nets.

Når det mobile dankort kommer, skal du vælge, om du vil have dankortet på din mobil i en app eller en wallet.

En wallet er en digital tegnebog, som din bank eller forretningskæder som eksempelvis Coop Danmark tilbyder.

Der kan være loyalitetsfordele eller flere funktioner tilgængelige ved at bruge en wallet i modsætning til at bruge den "rene" dankort-app, som Nets lancerer.

- Forskellen er, at du kan have flere betalingskort i din wallet, og den digitale tegnebog kan udbygges til, at du i princippet kan have alt, hvad du har i din fysiske tegnebog i din wallet på mobilen, siger John Norden, partner i Mybanker.

Når dankort på mobilen bliver lanceret, kan du gå ind i din app-butik (App Store eller Google Play) og hente dankort-appen eller en wallet.

Når du har hentet appen, skal du registrere, hvilken bank du har, og derefter bliver du bedt om at identificere dig med dit NemID.

- Dernæst kan du se dine betalingskort og vælge, hvilke kort, du vil hente ned på mobilen, siger Søren Winge fra Nets.

Det vil være muligt på sigt at få alle dankort i din digitale tegnebog, uanset hvilken bank du har.

Så er du klar til at handle.

Coop og Dansk Supermarked har allerede erklæret deres støtte til det mobile dankort, så du kan bruge det i deres butikker.

Hvis du har en Android-telefon og køber varer til under 200 kroner, fører du din telefon hen over terminalen ligesom med det fysiske kontaktløse dankort.

Hvis du har en iPhone, skal du på terminaler fra Nets enten trykke på en knap i venstre hjørne på terminalen, så der kommer en QR-kode frem, du skal skanne, eller også skal du føre telefonen hen over et bluetooth-felt på siden af terminalen.

Det vil dog afhænge af hvilken løsning, forretningen har valgt at implementere.

I de større supermarkedskæder bliver det muligt at betale med bluetooth.

Med tiden bliver det muligt at betale for varer under 200 kroner uden at skulle aktivere telefonen.

Personer med nyere Android-telefoner kan betale med sort skærm, allerede når det mobile dankort lanceres.

Når du skal købe for over 200 kroner, skal du føre telefonen over terminalen og indtaste din kode.

- Hvis du ved, at du har varer for mere end 200 kroner, kan du på Android-telefoner også indtaste din pinkode, mens du står i køen, og så blot føre mobilen over terminalen, når det bliver din tur og godkende beløbet efterfølgende, siger Søren Winge fra Nets.

Dankort på mobilen virker som udgangspunkt kun i Danmark, men i wallets fra bankerne vil man kunne lægge sit internationale kort, som også kan bruges til at betale med mobilen i udlandet.

Ved opstarten i april vil det ikke være muligt at få dankort på mobilen på Windows telefoner.

Fakta: Hvis telefonen bliver stjålet

- Hvis du mister din telefon, mister du også dit dankort på mobilen. Du skal derfor melde dit virtuelle kort stjålet til din bank som i dag.

- Du skal ikke have et nyt fysisk dankort, hvis din telefon bliver stjålet. Dine kortoplysninger ligger ikke på telefonen.

- Du kan altså spærre dit dankort på mobilen uden at spærre dit fysiske dankort.

Kilde: Nets

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx