Af - 18/12-15 13:18; Opdateret: 18/12-15 13:35

Danske lønmodtagere: 2016 bliver et godt årDanske lønmodtagere: 2016 bliver et godt år

Vi tror på fremgang i de virksomheder, vi selv er ansat i, viser ny undersøgelse.

storybild

2016 bliver bedre end 2015, mener et klart flertal af de danske lønmodtagere i ny undersøgelse. (Billede: polfoto/arkiv)

Nytåret er lige om hjørnet, og 2016 bliver et godt for danske virksomheder. Næsten to tredjedele af de danske lønmodtagere – helt præcis 64,2 procent – vurderer i hvert fald, at deres virksomhed vil klare sig bedre næste år end i år. Det viser en ny stor, international undersøgelse, som analysehuset Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) har foretaget for vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad.

Dansk økonomi voksede lidt mere i 2014 end hidtil troet
Dansk økonomi voksede lidt mere i 2014 end hidtil troet

Ikke blot danske løndmodtagere, men også lønmodtagerne i vigtige eksportlande som Tyskland ser lyst på 2016. Her mener over 70 procent af lønmodtagerneå, at 2016 bliver et bedre år end 2015 for deres virksomhed.

- Meget tyder på, at opsvinget er ved at bide sig fast mange steder rundt om i verden. At lønmodtagere har troen på, at det kommer til at gå godt, er en afgørende faktor, siger Nima Astanehdost, direktør i Randstad.

Finansloven er vedtaget efter turbulent slutspurt
Finansloven er vedtaget efter turbulent slutspurt

Hun bemærker, at der forud for et solidt opsving som regel sker en eksplosiv vækst i brugen af vikarer, som derpå afløses af flere fastansættelser, når opsvinget bider sig fast:

- Det er tydeligt den tendens, vi har mærket siden sommeren. Efterspørgslen efter vikarer er stadig stor, men efterspørgslen efter faste medarbejdere er i den grad intensiveret i det seneste halve år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx