Af - 14/04-16 14:07

Ekspert: Så meget koster det at være singleEkspert: Så meget koster det at være single

Byture og dates i biografen. Der er mange udgifter ved at være single, og i en ny, dansk bog, som udkommer i morgen, har forfatteren regnet sig frem til, hvor dyrt det egentlig er.

Bildstrecke im Grossformat »
- Banken er opmærksom på risikoen ved at have en single som kunde. Hvem skal betale regningerne, hvis single-kunden bliver syg eller mister sit job? Af samme årsag skal en single typisk kunne dokumentere højere og mere stabil og sikker indkomst end et par, der gerne vil sætte sig i en ejerbolig, siger Karsten Engmann. Han har rådgivet mange singler, som kun kan få lov til at købe ejendom for omkring 2,5 gange deres årlige indkomst. Derimod er hans erfaring, at par kan få lov til at købe ejendom, der kostede op til fire gange mere end deres årlige indkomst. Karsten Engmann fortæller, at når det kan være så svært for singler at låne penge til at købe ejendom, er der mange, der i stedet vælger at flytte i lejebolig. Det betyder dog, at singler når glip af det overskud, som en investering i en fast ejendom ofte resulterer i. Forfatteren, Karsten Engmann har skrevet flere bøger om økonomi, og han er også foredragsholder samt økonomisk rådgiver. Han rådgiver både singler og folk i parforhold om privatøkonomi. Hvis du har et stramt budget, råder Karsten Engmann dig til at kigge på din forsikring. Han fortæller, at de fleste betaler sig fra at have en selvrisiko, men det kan sjældent betale sig, i forhold til, hvor lidt du får stjålet eller ødelægger. Derfor er det ofte selvrisikoen og forsikringssummerne, som Karsten Engmann justerer på, når han skal skabe luft i sine kunders stramme budget. - Undersøgelser viser, at kvinder er ret gode til at skrue ned for deres forbrug, når krisen kradser. Mænd derimod har tendens til at fastholde deres forbrug, netop for at sende signalet om at de er finansielt ressourcestærke, siger Karsten Engmann. - Det er min personlige opfattelse, modsat stort set alle andre, at kvinder som udgangspunkt er bedre til at styre deres økonomi end mænd. Det er desuden mænd, der optræder mest i gældsstatistikkerne, siger Karsten Engmann. Der er også flest mænd, der havner i RKI eller som bliver sendt til inkasso.

I en ny bog, som udkommer i morgen, har forfatteren og økonomisk rådgiver Karsten Engmann regnet sig frem til, at det koster 20-40.000 kroner ekstra om året at være single frem for at bo sammen med en kæreste.

For nogle kan det være ensomt og trist at være single - og det er også dyrt. Det slår Karsten Engmann fast i sin nye bog "Overskud!".

I bogen, der udkommer i morgen, regner han sig frem til, hvor meget dyrere det er at være single frem for at bo sammen med en kæreste. Konklusionen er, at det koster mellem 20.000-40.000 om året at finansiere et singleliv frem for at leve sammen med sin partner.

Forbilleder, som singlen Bridget Jones, har givet folk en fordom om, at kvinder og singlekvinder er dårlige til at styre deres økonomi, men min erfaring sagde mig noget andet. Alligevel har de singler, som jeg rådgiver, ofte et strammere budget, og derfor satte jeg mig for at undersøge, hvor dyrt det egentlig er at være single.
Det siger Karsten Engmann til metroxpress.

Han er foredragsholder, forfatter til flere bøger om økonomi, og så rådgiver han både singler og folk i parforhold om privatøkonomi.

Interesserer du dig for privatøkonomi, forbrug og priser, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Ifølge statistikkerne, er der cirka 600.000 singler i Danmark, og den post på budgettet, der bonner mest ud ved at være single, er huslejen og de faste udgifter som el, vand, varme og licens. Kigger man på hverdagsbudgettet, er udgifterne til byturene, cafébesøgene og biografoplevelser meget højere blandt singler end folk i parforhold.

Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, giver Karsten Engmann ret i, at det økonomisk er op ad bakke at være single. Hun forklarer dog, at singler i dag har flere muligheder for at leve billigere end for nogle år siden.

- I dag er der rejseselskaber, der tilbyder rejser til singler, og dertil er det oppe i tiden at købe genbrug og benytte sig af deleøkonomiordninger, så der er mange muligheder for at skaffe sig lækre ting og mærketøj billigt, siger Ann Lehmann Erichsen til metroxpress.

Men hvis du i lang tid haft svært ved at finde den rette, er der dog godt nyt. Karsten Engmanns beregninger viser, at det efter de første fem år som single bliver billigere at leve alene.

Er du single, og kunne du godt bruge et eller to spareråd, får du her to single-spareråd fra Ann Lehmann Erichsen:

Lej ud


- Hvis man er single, og vil man spare på sine udgifter, kan man leje et værelse ud. Det er en en oplagt måde at få meget luft i ens budget, siger Ann Lehmann Erichsen.

Dårlig økonomi fik betjent til at udskrive fup-bøder
Dårlig økonomi fik betjent til at udskrive fup-bøder

Madklub


Hendes andet spareråd går ud på at danne madklubber. Sådan sikrer man sig, at man får indtaget noget ordentlig mad, og samtidig kan man score rabatten ved at købe stort ind.

- Når du kun skal lave mad til dig selv, gider man jo sjældent gøre noget stort ud af det. Så sætter man sig bare i sofaen og ser Netflix, mens man får mættet sig med noget nemt og hurtigt mad, siger forbrugerøkonomen

LÆS OGSÅ: 18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

LÆS OGSÅ: Dyrt, dumt og farligt: Forsikringen dækker ikke spritulykker

LÆS OGSÅ: Gør et kup: Køb brugt uden for sæsonen

LÆS OGSÅ: Spar en formue på priskrigen på andelsboliglån

LÆS OGSÅ: Spar 50.000 kroner om året på de faste udgifter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
LIGE NU: 24-årige Casper i ekstremt...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx