Af - 22/01-14 18:00

Netto er i krig mod dildoshopNetto er i krig mod dildoshop

Dansk supermarked er i navnekrig mod en online sexbutik, fordi den angiveligt lukrerer på navnet Netto. ‘De tager mit levebrød fra mig,’ siger ejeren.

storybild

Jan Jacobsen mener ikke, at hans navn eller produkter leder tanken hen på discountkædens. (Billede: Privatfoto/Jan Jacobsen)

Dansk Supermarked er gået i krig mod en 37-årig mand fra Sønderborg, idet de mener, at han har stjålet Nettos varemærke.

Afstemning
Bør Sexnetto.dk have lov til at beholde navnet?

Reklame-kopi: Netto skal betale bøde på 400.000
Reklame-kopi: Netto skal betale bøde på 400.000

Jan Jacobsen har i otte år drevet webshoppen sexnetto.dk, hvor han sælger diverse former for sexlegetøj. Og det er altså ordet ‘Netto’, Dansk Supermarked mener at have patent på.

- Jeg kan sgu ikke forstå den sammenligning, de hentyder til. Jeg kan undre mig over, hvordan der kan opstå tvivl, siger Jan Jacobsen til metroxpress og påpeger, at han aldrig er blevet sammenlignet med dagligvarekæden, ligesom hans logo ikke ligner deres på nogen måde.

Sagen startede i sommeren 2012, hvor Jan Jacobsen registrerede navnet sexnetto til Patent- og Varemærkestyrelsen for at beskytte sin egen virksomhed. Patentet fik han, men nogle måneder senere modtog han et brev fra Dansk Supermarkeds advokat, Bech-Bruun.

I det står der, at Nettos varemærke er blevet krænket, hvorfor de kræver, at Jan Jacobsen øjeblikkeligt dropper enhver brug af navnet.

- Brugen af betegnelsen ‘NETTO’ fremkalder tydelige associationer til min klients virksomhed og tjenesteydelser, hvilket ikke kan bero på en tilfældighed. I stedet efterlader det et indtryk af, at du bevidst forsøger at snylte på min klient og den betydelige goodwill, som er knyttet hertil, lyder det i brevet efterfulgt af en trussel om at rejse erstatningskrav, hvis ikke kravene efterkommes.

Imgur.com
Visuelt er der ikke mange ligheder mellem de to

Jan Jacobsen ønsker ikke at ændre virksomhedens navn, da han har brugt mange år på at bygge det op.

Netto fanget i snyd: Bruger nøglehulsmærke ulovligt
Netto fanget i snyd: Bruger nøglehulsmærke ulovligt

- Det vil have økonomiske konsekvenser, når man har brugt en masse tid og kræfter på at bygge en trofast kundedatabase op. Omkring hver fjerde af mine kunder kommer igen, og jeg kan godt huske, hvordan det var at starte på nul, inden jeg fik kunder i forretningen. Det tager lang tid, siger han og tilføjer:

- Det er det, jeg tjener alle mine penge på. det er mit levebrød, og det vil blive taget fra mig.

Sagen ligger nu hos Domæneklagenævnet, der forventes at træffe en afgørelse om et par måneder.

- Det tager godt nok meget, meget tid. Tid og penge. Og så er der alle tankerne om det, de menneskelige omkostninger er jo også store. Det tærer på mig. Det næste kan da være, at teleselskabet 3 tager patent på 3-tallet. Hvem ved?, spørger den tydeligt berørte sexshop-ejer.

Dansk Supermarked får bøde efter kopi-brøler
Dansk Supermarked får bøde efter kopi-brøler

Sagen leder tankerne hen på en lignende sag fra 1996, hvor McDonald's gik i struben på pølsemanden McAllan. Dengang fik Allan lov til at beholde sit navn.

Synes du, at Sexnetto.dk skal have lov til at beholde navnet? Svar i afstemningen øverst i artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx