Af Ritzau - 09/06-17 08:59; Opdateret: 09/06-17 10:36

Portører fortsætter med at strejke på sjællandske sygehusePortører fortsætter med at strejke på sjællandske sygehuse

Arbejdsnedlæggelse fortsætter blandt omkring 200 portører på sygehusene i Region Sjælland.

storybild

Portører strejker i Region Sjælland. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Michael Bothager)

Portørerne i Region Sjælland fortsætter deres arbejdsnedlæggelse fredag. Det oplyser portørernes talsmænd på de enkelte sygehuse.

Strejken, der startede torsdag, omfatter omkring 200 portører på regionens fem sygehuse.

- Vi protesterer mod, at vi skal på tvungen uddannelse, som medfører lønnedgang. Det er ikke noget, vi selv har valgt, siger Tom Sørensen, talsmand for portørerne på Nykøbing Falster Sygehus.

Fredag eftermiddag går portørerne på de enkelte sygehuse til fagligt møde. De skal beslutte, om strejken skal fortsætte.

Strejken kommer efter lang tids uro om en ny uddannelse som serviceassistent. Den betyder, at portørerne skal løse flere opgaver, blandt andet rengøring.

Portørerne har fået at vide, at de bliver opsagt, hvis de ikke tager den nye uddannelse.

Kravet om uddannelse fra regionen kommer, fordi man tror på, at det er til gavn for patienterne. Det siger Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland.

- Vi tror, at det gavner patienten, at servicepersonalet kommer tættere på afdelingerne, og at det frigør noget tid, så plejepersonalet kan koncentrere sig om pleje.

- Vi gør det, fordi det giver en mere fleksibel tilrettelæggelse af arbejdet, og fordi vi godt vil efteruddanne og give en formel uddannelse til en række af vores medarbejdere, siger han.

Portørerne strejker på sygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk, Roskilde og Næstved.

Ifølge en udtalelse fra portørerne på Roskilde Sygehus går de ind for uddannelse, men den skal passe til den virkelighed, de befinder sig i.

- Der er hårdt brug for et opgør med opfattelsen af, at portørarbejde kun handler om at skubbe senge, lyder det blandt andet.

Strejken får konsekvenser for nogle af patienterne.

- Alle, der bliver akut syge, kan komme ind på hospitalet og blive behandlet. Vi har et akutberedskab. Så det skal man ikke være bekymret for, siger Per Bennetsen.

- Men vi har måttet aflyse nogle få planlagte undersøgelser og operationer både torsdag og fredag, siger Per Bennetsen.

Hvor mange aflysninger, det drejer sig om, opgøres først fredag eftermiddag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx