Af Ritzau - 18/08-16 08:16

Nykredit holdet skindet på næsen efter bidragsballadeNykredit holdet skindet på næsen efter bidragsballade

Nykredit, der i foråret hævede sine bidragssatser, holder sig kørende i første halvår. Dog med et stort minus.

storybild

Nykredit tabte stort på renteafdækningskontrakter i første halvår. (Billede: Free/Colourbox)

Nykredit-koncernen, der har både realkredit og bank, har klaret sig acceptabelt i første halvår af 2016 målt på de finansielle resultater. Det viser regnskabet, der torsdag morgen er offentliggjort via fondsbørsen.

Indtægterne fra kerneforretningen faldt marginalt til 5,6 milliarder kroner, mens resultatet fra kerneforretningen steg marginalt til 3,1 milliarder kroner. Samtidig steg realkreditudlånet en smule.

- Resultatet af vores kerneforretning er tilfredsstillende og bedre end forventet. Vi har over de seneste tre år haft fokus på at blive mere kundeorienterede, effektive og digitale. Det viser sig igen i dette regnskab, skriver administrerende direktør Michael Rasmussen i regnskabet.

Det har dog en stor bet. Renteafdækningskontrakter, der er en sikring mod store tab på en obligationsbeholdning ved renteudsving, kostede i første halvår Nykredit 1,3 milliarder kroner.

Dermed faldt nettoresultatet til 1,8 milliarder kroner fra 3,1 milliarder kroner i samme periode sidste år.

- Det er en udvikling, der er styret af renteudviklingen, som vi ikke selv er herre over. Det, jeg hæfter mig ved, er den fortsatte fremgang i kerneforretningen, som er resultatet af et målrettet arbejde med at forbedre de forhold, vi selv har indflydelse på, skriver Michael Rasmussen.

Ud over et fortsat arbejde med omkostninger og effektiviseringer skal Nykredit fremover arbejde med at vinde kundernes tillid tilbage, efter at selskaber gennemførte prisstigninger i foråret.

Selskabet forklarede de forhøjede bidragssatser med nye EU-regler. Prisstigningerne udløste enorm kritik.

- Mange kunder var og er – meget forståeligt – frustrerede, og vi ser det som vores absolut vigtigste opgave lige nu fortsat at være i dialog med hver enkelt af vores kunder for at lytte og forklare baggrunden for vores beslutning.

- Vi skal vinde den tillid tilbage, vi har tabt. Vi kan se, at vores image igen bevæger sig i den rigtige retning. Men det kræver et langt, sejt træk, før vi er i mål. Det er en opgave, vi tager meget alvorligt, skriver Nykredit i sit regnskab.

Efter første halvår føler Nykredit sig så sikker på sig selv, at man nu stiller aktionærerne et resultat af kerneforretning på 5,0-5,5 milliarder kroner, en halvår milliard mere end tidligere forventet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx