Af Ritzau - 09/12-16 09:14; Opdateret: 09/12-16 09:47

Der bliver flere ledige stillinger i DanmarkDer bliver flere ledige stillinger i Danmark

Flere og flere job står åbne i Danmark. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

storybild

Antallet af ledige stillinger stiger. Specielt inden for handel og transport er der job, der ikke er besat. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Antallet af ledige stillinger i Danmark er steget i tredje kvartal. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

I faktiske tal steg antallet af ledige stillinger med 500 til 30.000 i tredje kvartal, der dækker over perioden fra juli til og med september.

Andelen af ledige stillinger af den samlede mængde i Danmark endte dermed på 1,8 procent, hvilket er på niveau med det første halve år.

- Hovedstaden havde fortsat den højeste andel af ledige stillinger på 2,2 procent, mens Region Syddanmark havde en andel på 1,6 procent i tredje kvartal 2016.

- I Region Nordjylland var andelen af ledige stillinger uændret på 1,0 procent, og hermed havde regionen den laveste andel af ledige stillinger, skriver Danmarks Statistik.

Det er specielt job inden for handel og transport, hvor der er ledige stillinger. I tredje kvartal 10.119 af slagsen ifølge Danmarks Statistik.

- Flere ledige stillinger er et udtryk for, at virksomhederne har fået flere ordrer og opgaver, men at de samtidig har svært ved at finde de medarbejdere, de har brug for.

- Hver tredje virksomhed må i dag opgive at finde kvalificerede medarbejdere. Det bremser desværre Danmarks vækstmuligheder, skriver underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen i en kommentar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Eksperterne vurderer: Disse...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx