Af - 19/05-15 11:07

YouSee: Vil du have internet, må du også betale for TVYouSee: Vil du have internet, må du også betale for TV

Forbrugerrådet Tænk går til Forbrugerombudsmanden. De mener ikke, at det kan være rigtigt, at YouSee lukker for dit internet, hvis du opsiger TV-pakken.

Debatten raser om frit kanalvalg, og nu viser TV-pakken sig endnu engang at være et problembarn. Du bliver nemlig fratvunget dit internet, hvis du opsiger din TV-pakke hos YouSee, Danmarks største udbyder af tv- og bredbåndsløsninger på kabel-tv-nettet.

- Så længe jeg kan huske, har jeg været kunde hos YouSee, men da jeg ville vælge fjernsynet fra, lød det fra YouSee, at så kunne de heller ikke udbyde mig internet mere. siger tidligere YouSee-kunde Louise Fleron Holst og tilføjer:

Tænk at et stort selskab kan være så lidt fleksible

TV: Hun tager fusen på kunder i slikbutik - se hvorfor her
TV: Hun tager fusen på kunder i slikbutik - se hvorfor her

Tirsdag 19. maj kritiserer Forbrugerrrådet Tænk i deres medlemsblad YouSees pakkeløsning. Nu vil Forbrugerrådet gå til Forbrugerombudsmanden, for at få hende til at se på, om markedsføringsloven kan bruges til at give YouSees kunder frihed til at vælge.

- Tv-forbruget ændrer sig. Der er flere og flere, der vil streame og droppe det traditionelle kabel-tv. Det forhindrer YouSee dem i ved at påtvinge dem at købe kabel-tv. Folk skal ikke tvinges til at købe en varer, de ikke vil have, for at få den vare, de gerne vil have, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet.

Seerne flygter - er det slut for ‘Kongerne’?
Seerne flygter - er det slut for ‘Kongerne’?


Han påpeger, at kabel-tv har en højere hastighed end telefonnet, og derfor er det vigtigt, at forbrugerne kan købe kabel-tv, uden at blive påduttet andre ydelser.

Direktøren for YouSee-tv Jacob Mortensen forklarer, hvorfor firmaet hellere vil undvære Louise Fleron Holst som kunde end at sælge hende internet.

- For nuværende har vi ikke en adskillelse af TV og bredbånd. Men at vi arbejder med det, siger direktøren for YouSee-tv Jacob Mortensen, og tilføjer, at det skyldes tekniske udfordringer.

Er du interesseret i penge og forbrug, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE her


YouSee vil gerne møde efterspørgslen, så direktøren lover, at YouSee inden for kommende årrække vil tilbyde internet uden at tvinge kunderne til også at vælge tv-pakken.

Martin Salamon er dog ikke tilfreds med YouSees forklaring, fordi den opdelte løsning er en løsning flere antenneforeninger allerede i dag kan levere til deres medlemmer.

YouSee er ellers fremme i skoene, når det gælder ny teknologi. Det burde de lade kunderne komme til gode
siger han.

LÆS OGSÅ: De unge vælger Viaplay

LÆS OGSÅ: Efter lukning: Her er tricket til at se amerikansk Netflix

LÆS OGSÅ: Fjernsyn tager med Telia på farten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx