Af - 09/02-16 17:05; Opdateret: 10/02-16 14:57

Vi styrter på skibakken med sprit i blodetVi styrter på skibakken med sprit i blodet

Op mod hver femte dansker, der kommer til skade på skiferien, har alkohol i blodet. Hvad dækker din forsikring?

Bildstrecke im Grossformat »

Omkring en halv million danskere taget hvert år på skiferie, og mange kombinerer frisk bjergluft og skiløb med alkohol, hvor lommelærken klukker i inderlommen, eller frokosten skyldes ned med en dram– eller måske to - og en fadøl på en restaurant oppe i terrænet.

Alkoholindtaget sætter sine spor i skadestatistikken. Ud af de omkring 10.000 danskere, som hvert år anmelder en skiskade til deres forsikringsselskab, var omkring 1.500-2.000 alkoholpåvirkede. Det vurderer Europæiske ERV på baggrund af tilbagemeldinger fra sagsbehandlerne i skadeafdelingen og call-centeret.

Så meget sparer du ved at flyve på skiferie
Så meget sparer du ved at flyve på skiferie

- Alkohol på ski er meget farligt,både for dig selv og for andre. Der er desværre eksempler på, at berusede personer er skyld i dødsfald, siger Mark Bartram, nordisk chef for marketing og kommunikation hos Europæiske ERV.

Så længe man kun pådrager sig selv skade, dækker skirejseforsikringen - i praksis - også hvis man er lettere beruset, da forsikringsselskaberne ingen praktisk mulighed har for at fastslå, om den skadelidte var beruset. Men pådrager man andre alvorlige skader – eller i værste fald død - i beruset tilstand på pisten, er det langt mere alvorligt: Så bortfalder skirejseforsikringens ansvarsdækning, og man risikerer at hænge på et erstatningskrav fra den skadelidt eller afdødes pårørende i millionklassen.

Denne ting vil danskerne mindst undvære på deres ferie i udlandet
Denne ting vil danskerne mindst undvære på deres ferie i udlandet

- I den slags sager bliver politiet typisk inddraget og får taget blodprøver, der kan fastslå, om alkohol var indblandet i ulykken. Det forholder vi os til, og vi har haft tilfælde, hvor ansvarsforsikringen ikke dækker, fordi skadevolderen var beruset, siger Mark Bartram.

Sygemeldt mekaniker måtte gerne tage på skiferie
Sygemeldt mekaniker måtte gerne tage på skiferie

En almindelig rejseforsikring eller årsrejseforsikring dækker typisk ikke skirejser. Det kræver en tillægsforsikring.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx