01/09-17 09:05; Opdateret: 01/09-17 09:22

Avis: Amerikansk kapitalfond er favorit til at købe NetsAvis: Amerikansk kapitalfond er favorit til at købe Nets

Hellman & Friedman ligger ifølge Financial Times forrest i kapløbet om at overtage betalingsselskabet Nets.

storybild

København. Hvis Nets skal sælges, kan den nye ejer blive den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman.

Det skriver avisen Financial Times, som mener at vide, at amerikanerne har budt mere end fem milliarder dollar - svarende til mere end 31 milliarder kroner - for betalingsselskabet.

Nets' bestyrelse meddelte i starten af juli, at man var blevet kontaktet med henblik på en overtagelse af selskabet. Beslutningen om et eventuelt salg kan snart blive truffet.

I en fondsbørsmeddelelse udsendt fredag morgen bekræfter Nets, at man forhandler om en mulig overtagelse af selskabet. Men selskabet skriver også, at det ikke er sikkert, om der bliver en handel.

Nets-aktien blev torsdag ved børsluk handlet til kurs 154,50 kroner. Det svarer til en samlet markedsværdi på 31 milliarder kroner, altså præcis samme minimumpris som Hellman & Friedman har budt.

Aktien handles fredag morgen til kurs 157. Nets blev børsnoteret til kurs 150, og derfor vil der altså være tale om en begrænset gevinst for de aktionærer, der har været med siden september sidste år.

Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, mener, at det vil være bedst for Nets, hvis det en virksomhed i markedet for betalingssystemer, der ender med at købe selskabet frem for en kapitalfond. Det siger han til Ritzau Finans.

Det skyldes ifølge analytikeren, at man formentlig vil være villig til at betale en højere pris for at komme ind på det nordiske marked.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx