Af Ritzau - 04/07-17 03:36

240.000 har udsigt til største lønstigning siden finanskrise240.000 har udsigt til største lønstigning siden finanskrise

De lokale lønforhandlinger i industrien giver en stigning på 1,8 procent til de timelønnede.

storybild

Timelønnede i industrien kan se frem til en lønstigning på 1,8 procent. Det er det højeste spring, siden finanskrisen satte ind i 2009, skriver Finans. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen/arkiv)

Der bliver i gennemsnit 1,8 procent mere i lønposen til den knap kvarte milliard danskere, der er omfattet af industriens overenskomst.

Det skriver Finans.

Det står fast, efter at arbejdsgiverne i Dansk Industri, DI, har fået meldinger tilbage fra de lokale lønforhandlinger på virksomhederne.

De kommer i kølvandet på den nye, treårige overenskomst i april, hvor den centralt aftalte mindsteløn skal stige med 1,75 procent.

- Vi ser det som et forholdsvis afdæmpet, men passende niveau, og det er en fornuftig udvikling, der er forenelig med den internationale lønkonkurrence, siger Steen Nielsen, underdirektør i DI, til Finans.

Det er langtfra alle virksomheder, der er færdige med at forhandle med de ansatte. Men eftersom aftalerne for 30 procent - svarende til omkring 70.000 ansatte - er kommet i mål, mener DI sig sikker på, at niveauet ender på 1,8 procent for de timelønnede og to procent for funktionærer.

Det er ifølge Finans den højeste lønstigning for timelønnede, siden finanskrisen satte ind i 2009.

Det er dog ikke alle, der er tilfredse. Bjarne Sørensen er formand for Dansk Metal i Horsens, og her havde man sat næsen op efter mere.

- Jeg havde en fornemmelse af, at arbejdsgiverne nok ikke ville åbne for pengeposen, selv om vi var tilbageholdende ved de tidligere forhandlinger. Den goodwill er ikke blevet indfriet, og det er vores udgangspunkt til næste gang, vi skal forhandle, siger han til Finans.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx