Af - 22/09-15 11:09

Kim sagde sit job op i Novo Nordisk: Nu vil han tjene penge på isterningerKim sagde sit job op i Novo Nordisk: Nu vil han tjene penge på isterninger

42-årige Kim Jensen fra Aalborg har takket nej til investeringstilbud, og det tog bare tre dage, før han havde fået finansieret halvdelen af sit mål via crowdfunding.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har krævet is i maven og isterninger på hjernen for Kim Jensen at satse på sin idé. Læs mere om hans overvejelser og hans produkt her.

Er du træt af at få kolde fingre, når du klemmer isterninger ud af isterningeposen? Drømmer du om et 'amerikanerkøleskab', der desværre er alt for stort og dyrt, men som giver dig let adgang til isterninger?

Løsningen hedder 'Icebreaker'. I hvert fald hvis du spørger 42-årige Kim Jensen fra Aalborg. For halvandet år siden sagde han sit job op hos Novo Nordisk og lånte en halv million i banken for at give danskerne en lettere adgang til isterninger.

Med 'Icebreaker' hælder du vand ned i en beholder, lukker låget og putter beholderen i fryseren i fem-seks timer. Herefter kan du dreje isterninger ud én for én i bunden. En såkaldt lukket isterningebakke.

Et produkt, der er så simpelt, at det tog Kim Jensen 15 år at nå til beslutningen om selv at iværksætte den.

Der var plads til en revolution af isterningebakken og isterningeposen, men det synes jeg, var så oplagt at jeg tænkte, andre allerede måtte være i gang. Tiden gik, men efter 15 år, hvor der stadig ikke var kommet et lignende produkt, tænkte jeg, at så måtte jeg jo gøre det.
Sådan siger Kim Jensen.

FOTO: McDonald's har opfundet verdens mest fremragende takeout-pose
FOTO: McDonald's har opfundet verdens mest fremragende takeout-pose

Nu hvor Kim Jensen er gået i gang med den, ifølge ham, oplagte nytænkning af isterningebakken og -posen, kan andre også se det smarte i hans idé.

Kim Jensen har dog sagt nej til en invester, som ville købe hans ide, desuden har store kæder som Imerco og Inspiration allerede vist stor interesse. Dertil tog det kun tre dage, før halvdelen af hans indtjeningsmål var opnået via 'Kickstarter' – en hjemmeside for crowdfunding.

- Det er fantastisk dejligt. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det føles som om, at jeg har nået mit mål om at bevise, at der mangler et isterningeprodukt mellem isterningeposen og amerikanerkøleskabet, siger Kim Jensen.

Er du interesseret i at læse om iværksættere, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE.

Han har også gennemført en spørgeskemaundersøgelse med 400 deltagere for at få afklaret, at det ikke kun er ham, der mangler en nemmere måde at få isterninger på.

Særligt var der en ting, som deltagerne savnede med de nuværende isterningeløsninger:

Du kan ikke servere isterninger. Hvis isterningerne skal være på bordet, lægger man dem typisk i en skål, men efter kort tid bliver isterningerne til vand. Med mit produkt kan isterningerne holde sig frosne i længere tid, og 'Icebreaker' er nem lige at tage ud og stille på bordet.
Det siger Kim Jensen.

Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje
Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

Kim Jensens produkt kan efter planen købes i de danske butikker til jul 2016 for 299 kroner. Men hvis du vil have 'Icebreaker' til halv pris, kan du investere i den på kickstarter og få den allerede til sommer.

Kim Jensen har faktisk købt patent på princippet i at lave isterninger i en lukket beholder, og derfor er planen, at han med tiden vil lancere flere isterningemaskiner, som man nemt kan få isterninger ud af.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Se hvordan 'Icebreaker' fungerer her:

LÆS OGSÅ: Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge

LÆS OGSÅ: 18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

LÆS OGSÅ: Luksus-iværksætter fanget i salg af LEGO-kopier

LÆS OGSÅ: Sådan blev ikonisk Snapchat-logo skabt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx