Af - 14/12-15 09:55

Betal med fingerringen, jakken eller tatoveringenBetal med fingerringen, jakken eller tatoveringen

Lad dankortet blive i pungen og betal med din tatovering, jakke eller fingerring. Det kan allerede teknologisk lade sig gøre, og det vil få danskerne til at forbruge meget mere, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »
- Hvis vi ikke kan få chippen integreret i andet end betalingskortet, så er der ingen tvivl om, at internationale spillere på markedet vil bringe løsningerne til Danmark, siger Liselotte Lyngsø, der er fremtidsforsker og direktør i innovationsfirmaet 'Future Navigator'. - Vi er på det stadie, hvor vi taler med forskellige virksomheder om, hvad der kan lade sig gøre, og om det er det noget, som kunderne vil bruge, siger underdirektør Claus Bunkenborg, der står i spidsen for Danske Banks digitale kundeløsninger og uddyber: - Teknologien åbner nogle nye muligheder, og særligt inden for mobile betalinger tester vi mange løsninger af. Vi har en naturlig interesse for at finde ud af, hvad der er det næste. Liselotte Lyngsø spår, at kassedamen vil forvinde, og ekspedientens rolle bliver i stedet at gå rundt i butikken og skabe god stemning og inspirere folk til at købe mere. Hun tror desuden, at du i fremtiden vil kunne godkende betalingen blot ved at sige 'ja' eller 'nej' til intelligente vægge. - Spørgsmålet er, hvor praktisk det er at kunne betale med sin frakke eller tatovering. Hvis chippen sidder i din jakke, skal du jo sørge for, at have din jakke med hver gang. Jeg ville også være nervøs for at få tatoveret chippen ind, hvis chippen blev forældet, siger Claus Bunkenborg. Han påpeger, at mobilen typisk altid er med forbrugeren. Dertil har mobilen den fordel, at den har et interface. Det har et armbånd eller en tatovering ikke, og derfor skal du bruge telefonen eller PC'en, når du skal oprette dig som bruger og indtaste dine konto- og kortoplysninger. - Jeg tror, vi først vil kunne betale med vores tatovering og tøj, når chippen kan noget mere end bare betaling. Når chippen kan registrere motionsvaner, allergi og dermed give mere værdi til folk, siger fremtidsforsker Liselotte Lyngsø.

Klik dig gennem galleriet og få blandt andet svar på, om vi i fremtiden vil have ekspedienter, og hvorfor mobilen er mere praktisk som betalingsgenstand end en tatovering.

'Det bliver 145 kroner', siger kassedamen i dit lokale supermarked til dig. I stedet for at betale med kontanter eller dankort betaler du med din tatovering, dit armbånd eller din jakke.

En tanke, der måske lyder meget fremmed, men scenariet er ikke mere uvirkeligt end, at det rent teknologisk allerede kan lade sig gøre.

- Det er en mulighed, som vi undersøgelser lige nu. Teknologisk kan det allerede nu lade sig gøre, men om det er brugervenligt og sikkert nok, det ved vi endnu ikke. Der er flere virksomheder, der har sagt til os, at de er klar på at benytte sig af muligheden, det siger underdirektør Claus Bunkenborg, der står i spidsen for Danske Banks digitale kundeløsninger.

Nets vil gøre mobiltelefonen til det nye dankort
Nets vil gøre mobiltelefonen til det nye dankort

Teknologien hedder NFC (Near Field Communikation) og fungerer ved, at en chip på størrelse med en lillefingernegl kommunikerer med terminalen i butikken. Kontakten til terminalen kræver, at du står tre centimeter i nærheden. Chippen er så lille, at den kan bygges ind i forskellige ting.

Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet
Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet

Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø er ikke i tvivl om, at vi inden for en rimelig fremtid vil kunne betale med tatoveringen, armbåndet eller tøjet. Hun fortæller dog, at betalingsløsningerne vil få os til at købe mere.

Chippen vil betyde, at betalingen vil gå så hurtigt, at der ikke vil være nogen kø i butikkerne. Når vi står i kø, tænker vi en ekstra gang over varerne i vores kurv. Med chippen bliver købsbeslutningerne kortere, og butikken undgår, at kunderne ”falder ud af rusen”, og vi bliver mere spontane i købsøjeblikket.
Det siger Liselotte Lyngsø, der også er direktør i innovationsfirmaet 'Future Navigator'.

Hun kan derfor godt forstå, at der er kommerciel interesse for metoden.

Liselotte Lyngsø spår, at vi til december 2016 vil opleve, at der ikke er kø til kasserne på grund af de nye betalingsmetoder, der allerede er på markedet, som for eksempel kontaktløse kort.LÆS OGSÅ: Bankerne sender checksamarbejde i graven

LÆS OGSÅ: Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay

LÆS OGSÅ: Betal DSB-togturen med MobilePay

LÆS OGSÅ: Dankortet glødede hos forbrugerne i juli måned

LÆS OGSÅ: Ny betalingsapp: Spring køen over - betal hjemmefra

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx