Af Katrine Frederikke Wandrup - 22/08-17 10:41

Firma får milliardstraf: Kvinde fik æggestokkræft af populært babypudderFirma får milliardstraf: Kvinde fik æggestokkræft af populært babypudder

Det amerikanske firma Johnson & Johnson skal betale 417 millioner dollars, svarende til 2,6 milliarder kroner, i erstatningskrav og bøde, efter en kvinde med æggestokkræft har fået medhold i, at hendes brug af deres pudder gjorde hende syg.

storybild

Talkumpudder fra firmaet Johnson & Johnson har givet flere kvinder i USA æggestokkræft. (Billede: Scanpix)

Kvinden er Eva Echeverria fra Los Angeles, og hun har dagligt brugt Johnson & Johnsons talkumpudder til personlig hygiejne fra 1950'erne til 2016 og har nu fået medhold i, at pudderet har givet hende kræft i æggestokkene, skriver Metro.

I 2007 blev hun diagnosticeret med æggestokkræft, og nu har hun fået rettens ord for, at Johnson & Johnson kendte til risikoen ved at bruge deres produkt, og at de samtidig ikke oplyste deres kunder om faren.

Det samlede erstatningskrav og bøde er den højeste, som Johnson & Johnson har måttet hoste op med efter en række af sager, der har kørt mod firmaet i forbindelse med deres kræftfremkaldende talkumprodukter.

»Fru Echeverria er døende på grund af æggestokkræft, og hun har fortalt mig, at alt hvad hun ønsker er, at hjælpe andre kvinder i hele landet, som også har æggestokkræft, fordi de har brugt Johnson & Johnson i 20 eller 30 år. Hun ønsker ikke sympati, hun vil bare gerne fortælle om sagen, så hun kan hjælpe andre kvinder,« fortæller hendes advokat, Mark Robinson.

Johnson & Johnson har været igennem en række retssager på grund af deres farlige produkter, og i april blev de idømt en erstatning og bøde på sammenlagt 818 millioner kroner i en lignende sag med en kvinde fra Virginia, USA.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx