Af Ritzau - 11/12-16 20:09

USA mistænker Volkswagen for at bremse undersøgelseUSA mistænker Volkswagen for at bremse undersøgelse

Forsvundne mobiltelefoner og et vidne, der ikke kan huske, får de amerikanske myndigheder til at mistænke fusk

storybild

Volkswagen mistænkes for at hindre undersøgelser af dieselgate. (Billede: Free/Colourbox)

De amerikanske myndigheder mistænker Volkswagen for at bevidst at obstruere deres undersøgelse af den enorme dieselskandale, der blev afsløret sidste år.

Mobiltelefoner er forsvundet og et vidne har været svært at samarbejde med.

Det fremgår af dokumenter indleveret til en dommer i San Francisco, som myndighederne vil have til at tvinge et vidne til at afgive forklaring igen.

- Set i lyset af den massive skandale, der er kernen i denne sag, er 23 forsvundne eller slettede mobiltelefoner en stor advarselslampe, der blinker. Specielt fordi telefonerne tilhørte vigtige personer.

- Myndighederne bør ikke skulle acceptere Volkswagens forsikringer om, at der intet er at finde, skriver de amerikanske handelsmyndigheder, FTC, i et brev til dommeren ifølge Bloomberg News.

Ifølge papirerne er FTC også frustrerede over, at Volkswagens vidne i sagen skulle have givet svar, der bliver betegnet som nonsens eller afvigende.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Volkswagens vidne skulle have sagt "det ved jeg ikke" eller variationer af det svar mere end 250 gange i løbet af sin vidneforklaring.

Det skulle inkludere spørgsmål, vidnet burde være i stand til at svare på.

Undersøgelsen er en del af de amerikanske myndigheders reaktion på den skandale, der er kendt som dieselgate.

Her har Volkswagen bevidst installeret software i millioner af biler, der snød test af udledningen af skadelige gasser. Når bilerne blev testet, ændrede softwaren motorerne, så de forurenede mindre.

Volkswagen selv nægter, at man bevidst skulle have forsøgt at hindre undersøgelsen. Bilfabrikanten siger, at de opfatter FTC's henvendelse til dommeren som forhandlingstaktik i forhold til den bod, der skal betales oven på skandalen.

Bilproducenten har allerede godtaget en straf på 16,5 milliarder dollar i USA oven på skandalen. 10 milliarder af dem skal gå til at købe utilfredse kunders biler tilbage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx