Af Ritzau - 29/08-16 09:13

Avis: Nykredit vil hæve bidragssatserne igenAvis: Nykredit vil hæve bidragssatserne igen

Nykredit har angiveligt bedt om lov til at forlænge dispensation, så privatkunders bidragssatser kan hæves.

storybild

Nykredit forsøger ifølge Berlingske at få lov til at få en ny dispensation fra den afgørelse, der tvinger realkreditselskabet til maksimalt at opkræve 0,50 procent i bidrag hos sine privatkunder. (Billede: Scanpix/Sara Gangsted)

Privatkunder i Nykredit risikerer at skulle betale mere i bidrag på deres realkreditlån næste år.

Ifølge Berlingske forsøger Nykredit at få forlænget en dispensation, så man også fra og med 1. april næste år kan opkræve mere end 0,50 procent i bidrag.

Selskabet vil dog ikke kommentere oplysningerne, ligesom Konkurrencestyrelsen heller ikke kan be- eller afkræfte historien over for avisen.

Det ligger dog fast, at 31. marts næste år udløber den midlertidige dispensation fra 2012, som giver Nykredit lov til at opkræve 0,55 procent i bidrag på fastforrentede lån og 0,6 procent på øvrige lån.

Til foråret vil realkreditselskabet igen være bundet af det bidragsloft på 0,50 procent, som blev fastsat af konkurrencemyndighederne tilbage i 2003, da Nykredit købte Totalkredit.

Med mindre altså, at det lykkes Nykredit at overbevise Konkurrencestyrelsen om nødvendigheden af en ny dispensation med en ny maksimumssats.

Nykredit har privatkundelån for mere end 100 milliarder kroner, svarende til cirka 10 procent af koncernens samlede udlån.

Siden 2010 har selskabet kun givet lån til private via Totalkredit, som ikke er omfattet af ovennævnte begrænsninger på bidragssatserne.

Det har Totalkredit-kunderne mærket af flere omgange - senest i juli, hvor bidragssatsen for et fastforrentet lån på 80 procent af ejendomsværdien steg til 0,74 procent, mens låntagere med variable lån betaler mellem 0,88 og 1,18 procent i bidrag.

Nykredit-koncernen har hidtil begrundet stigningen i bidragssatserne med, at man bliver mødt med stadigt større kapitalkrav fra myndighederne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Nu går hverdagen i gang: Her er...
bt.dk
Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx