Af - 31/08-16 23:00

Ny bog afslører: H&M benytter sig af børnearbejdeNy bog afslører: H&M benytter sig af børnearbejde

En ny bog afslører, at børn angiveligt bliver udnyttet og opslidt på udenlandske fabrikker. H&M har nu opsagt samarbejdet med de to fabrikker.

storybild

- Vi har lavet en handlingsplan, hvor vi vil stoppe med at modtage varer fra disse leverandører, siger Katarina Gustafsson fra H&M til den svenske avis Expressen. (Billede: Brian Bergmann)

Billige priser og designersamarbejder. Det er nogle af de ting, som H&M er kendt for. Men nu bliver den svenske også sat i forbindelse med børnearbejde.

Det sker i en ny, svensk bog, hvor H&M fanklages for at anvende to fabrikker i Burma, der benytter sig af børnearbejde, skriver tyske svz.de.

Ifølge bogens to forfattere Moa Kärnstrand og Tobias Andersson Åkerblom arbejdede mange af børnene på fabrikkerne ofte op til 14 timer i døgnet.

Interesserer du dig for forbrug, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Nu har den svenske modegigant opsagt samarbejdet med de to fabrikker.

- Vi har lavet en handlingsplan, hvor vi vil stoppe med at modtage varer fra disse leverandører, siger Katarina Gustafsson, der er pressechef for H&M til den svenske avis Expressen.

De ordrer, der allerede er blevet afsendt fra de to fabriker, vil dog ikke blive annulleret. Også selv om der er sandsynlighed for, at tøjet er fremstillet af mindreårige børn.

Koncernen vil ikke anerkende, at der er tale om børnearbejde, da det er tilladt for børn på 14 år og derover at arbejde i Burma. Dog er det i Burma ulovligt for børn at overarbejde, og den regel erkender H&M, at de har overtrådt.

- Desværre har vi oplevet, at der for at komme i arbejde på tøjfabrikker er blevet benyttet falske ID-kort, for at gøre arbejderne ældre end de er. Derfor har vi taget action i forbindelse med to leverandører i Myanmar, der har haft problemer med falske ID-kort og overtidsarbejde. Det er naturligvis ting, som vi i H&M ikke kan acceptere og som vi arbejder for at forhindre, skriver Mia Møgelgaard, som er Sustainability Manager for H&M Danmark til metroxpress.

Åh nej: Denne grimme trend bliver mode igen!
Åh nej: Denne grimme trend bliver mode igen!

Metroxpress har spurgt Mia Møgelgaard, om noget af H&M-tøjet i de danske butikker, er produceret under de ulovlige omstændigheder. Til det svarer Mia Møgelgaard følgende:

Man vil kunne finde varer produceret i Myanmar. Varerne kan være produceret af en arbejdsgruppe, der har haft den lovlige alder, men som i enkelt tilfælde, har benyttet falsk ID for at kunne arbejde flere timer om dagen end tilladt.

8 Geniale rejsetips du har brug for i dit liv
8 Geniale rejsetips du har brug for i dit liv

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: 10.000 er hoppet på ny falsk konkurrence

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx