Af - 10/02-14 13:04; Opdateret: 10/02-14 15:09

Danske Bank lukker tusindvis af kontiDanske Bank lukker tusindvis af konti

Danske Bank ønsker ikke længere at have privatkunder i deres irske afdeling. Banken kritiseres for ikke at have varslet grundigt nok

storybild

Danske Bank lukker flere tusinde kunders konti i Irland, da de ikke ønsker privatkunder i den irske afdeling. Banken kritiseres nu for dårlig varsling (Billede: Polfoto)

I Irland har privatkunder i Danske Bank modtaget et brev om at deres konti er lukket, uanset om de har penge stående eller ej. Det skriver Finanswatch og borsen.dk.

Danske Bank sigtet for særlig grov kursmanipulation
Danske Bank sigtet for særlig grov kursmanipulation

Banken, der for tiden er i medierne for en anklage om kursmanipulation, har lukket flere tusinde konti den 7. februar. Forud for lukningerne sendte Danske Bank et brev ud til de pågældende kunder om, at de skulle flytte deres pengesager til en anden bank, da de ikke længere ville have adgang til deres konti fra den 7. februar.

"Danske Bank halter stadig"

I den irske avis The Irish Independent, kritiserer man Danske Bank for ikke at have varslet kunderne grundigt nok om at de vil miste adgangen til deres konti og eventuelle indestående penge.

Det betaler sig at miste 110.000 kunder
Det betaler sig at miste 110.000 kunder

Ifølge Finanswatch forsvarer Danske Bank de irske lukninger med at 6000 ud af de 8000 konti der blev lukket, ikke har været aktive den seneste måned. I irland regner man en konto for inaktiv, hvis der ikke har været bevægelser på den i 15 år.

Bank får bøde på halv million kroner
Bank får bøde på halv million kroner

Endvidere forklarer Danske Bank i meddelelsen, at disse første lukninger kun gælder kunder med en enkelt konto. Andre kunder med flere konti får en frist for at flytte deres aktiver inden den 21. februar. Kunder med kreditkort får en endnu længere frist, der lyder på 21. marts.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Snapchat stopper sporing af teenagere
bt.dk
Farvel single-liv: Skibabe har scoret...
bt.dk
Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx