Af - 02/12-16 15:32

Rekordoverskud i Jysk: Så fed er bonussen til danske medarbejdereRekordoverskud i Jysk: Så fed er bonussen til danske medarbejdere

Dyne-Larsen lander rekordoverskud på over tre milliarder kroner. Danske medarbejere får fed bonus - hvis de har gjort det godt.

storybild

Lars Larsen åbnede sin første butik i Aarhus i 1979. I dag er han mangemilliardær. (Billede: scanpix/arkiv)

Medarbejdere i de dansk Jysk-butikker får råd til ekstra flotte jyulegaver i år. I gennemsnit får de 9.600 kroner i lønbonus efter et fremragende år for JYSK. I går præsenterede Jysk Group et rekordresultat på over tre milliarder kroner før skat og renter.

Men man skal bide mærke i, at der er tale om et gennemsnit, for nogle medarbejdere får ikke en krone. Kun ansatte i butikker, der har solgt mere end året før, får nemlig del i bonussen.

Fremgang i Østeuropa sikrer ny omsætningsrekord i Jysk
Fremgang i Østeuropa sikrer ny omsætningsrekord i Jysk

- Hos JYSK er vi sammen om at skabe de gode resultater, så medarbejderne skal også have del i overskuddet, når det går godt. Derfor har det altid været sådan i JYSK, at medarbejderne får bonus efter, hvor godt det går i den butik, hvor de arbejder, siger landechef for JYSK i Danmark Bo V. Andersen og tilføjer:

- Helt konkret får medarbejderne i hver enkelt butik otte procent til deling af den ekstra omsætning, de har opnået sammenlignet med året før.

Ikea Danmark sælger 9,3 millioner kødboller og jubler
Ikea Danmark sælger 9,3 millioner kødboller og jubler

Mens medarbejdere i butikker med stor fremgamng altså får en bonus, der kan være markant højere end gennemsnittett på 9.600 kroner, er der medarbejdere, der nok ville ønske, at de havde arbejdet i en anden Jysk-butik.

- Der er desværre enkelte butikker, hvor salget ikke voksede i seneste regnskabsår, og hvor der derfor ikke udbetales bonus. Omvendt er der andre butikker, hvor de ansatte får en stor bonus. Det afhænger helt af salget i den enkelte butik, siger Bo V. Andersen.

To teenage-piger overnattede i et skab i IKEA
To teenage-piger overnattede i et skab i IKEA

Jysk Group havde i det seneste regnskabår en omsætning på 23,2 milliarder kroner og har nu omkring 2.400 butikker verden over.

Også IKEA i Danmark deler ud af overskuddet til medarbejderne i år. Her får hver medarbejder - høj som lav - op til 130 procent af deres månedsløn udbetalt som bonus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx