Af - 19/02-14 08:54; Opdateret: 19/02-14 09:07

Google: Undgå at blive et 'glasshole'Google: Undgå at blive et 'glasshole'

Internet-giganten har lavet en liste med do's and don'ts til brugere af Google Glass.

storybild

Google har opfundet et nyt begreb: Glasshole. (Billede: Cathie Rowand)

Der har været utroligt meget hype omkring internetgigantens længe-ventede produkt, Google Glass.

Men selv om de elektroniske briller har et væld af smarte funktioner, så er der også en række scenarier, hvor brugerne kan komme i problemer, erkender Google.

Kvinde får bøde for at bruge Google Glass under kørsel
Kvinde får bøde for at bruge Google Glass under kørsel

Google har lavet en liste med »do's and don'ts« til de såkaldte explorers, der har fået lov til at teste den ny teknologi.

Her indfører Google blandt andet det interessante begreb 'glasshole'.

Corydon til Google-briller: Vis vej til Christiansborg
Corydon til Google-briller: Vis vej til Christiansborg

På listen skriver Google blandt andet:

DO’S

Opdag verden omkring dig. Brillerne giver dig mere mulighed for at engagere dig i dine omgivelser. Hæng ud med dine venner, få gå-ruter til fantastiske restauranter eller få en update på en forsinket fly-afgang.

Udnyt voice commands. Brillerne kan frigøre dine hænder til andre gøremål, som for eksempel golf, madlavning eller junglering med ild-fakler. Så kan du for eksempel tjekke opskriften, mens du laver mad, eller tage et one-of-a-kind foto fra dit unikke perspektiv.

Spørg om tilladelse. At stå alene i hjørnet af et rum, mens du nedstirrer og filmer folk gennem brillerne, giver dig ikke nye venner. Kamera-funktionen er ikke anderledes end en smartphone, så opfør dig lige som du bruger din telefon, og spørg om lov til at tage et billede.

DON’TS:  

Undgå overforbrug. Formålet med brillerne er at give kort information og interaktion. Hvis du stirrer ind i prismerne i rigtig lang tid, vil du formentlig se underlig ud for dine omgivelser. Så det er ikke en smart idé at læse Krig og fred på dine Google Glasses.

Undlad at have brillerne på under voldsomme sportsgrene. Brug din sunde fornuft. Vand-ski, tyre-ridning eller cage-fighting med Google Glasses er nok ikke en smart idé.

Regn ikke med at blive ignoreret. Se det i øjnene, du vil få en masse spørgsmål. Vær tålmodig og forklar, at Google Glass har mange af de samme funktioner som en smartphone (kamera, kortfunktion, email osv.). Hvis du ikke vil have at folk afbryder dig med et spørgsmål midt i en romantisk middag, så tag brillerne af.

Vær ikke creepy. (Aka et 'glasshole') Respekter andre, og hvis de har spørgsmål, så vær ikke spydig. Vær høflig, fortæl om funktionerne og lad eventuelt folk prøve brillerne. Hvis du er et sted, hvor det ikke er tilladt at have en mobiltelefon tændt, så gælder der de samme regler for Google Glasses.

Google Glass forventes at komme i salg i USA i løbet af 2014.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx