Af - 10/03-15 14:03

28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner

Succesfuld iværksætter og professionel håndboldspiller. 28-årige Rune Poulsen er både playmaker på banen og i sin virksomhed.

storybild

Rune Poulsen, 28 år, er vant til at gå forrest. Både som direktør i sin egen virksomhed, og som professionel håndboldspiller gennem 10 år. (Billede: PR-foto og Johan Welander)

På håndboldbanen er han playmaker, og de seneste 10 år har han været professionel i blandt FIF (FCK Håndbold), Skanderborg, Ringsted og senest H43 Lund i den bedste svenske liga. Uden for banen er 28-årige Rune Poulsen en succesfuld ung iværksætter, som fik en god ide, da han for fire-fem års siden blev lidt småirriteret over, hvordan det kunne tage en uge at modtage nogle biografbilleter med posten fra svigermekanikken i Skive.

LÆS OGSÅ: Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma

- På det tidspunkt var man lige begyndt at kunne vise sms-billet i bussen i København. Så tænkte jeg: Når man kan bruge sms-billetter, hvorfor kan man så ikke også sende sende gavekort på mobiltelefonen?

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du løbende opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Som led i studierne i handel og markedsføring på Niels Brock skulle Rune enten i praktik eller oprette egen virksomhed. Han valgte det sidste:

- Jeg trak min opsparing på 160.000 kroner ud og gik i gang uden at lave en forretningsplan eller undersøge markedet, som lærebøgerne ellers siger, man skal.

LÆS OGSÅ: De scorer kassen på at give dig lækkert hår

I september 2011 stiftede han Huuray, som i Danmark kører under domænenavnet Sendentanke.dk. Det første digitale gavekort blev sendt i maj 2012, og siden er det gået stærkt.

Sidste år rundede omsætningen to millioner kroner, og Huuray Aps har nu samarbejdsaftaler med giganter som i iTunes og Zalando og er til stede i Sverige, Norge, Finland og snart også i Frankrig og England.

LÆS OGSÅ: Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

For halvandet år siden fik Rune en invesor med ombord, som skød knowhow, programmører, grafikere og bogholderi ind i virksomheden.

- Om tre-fire håber vi at have en omsætning på 50 millioner kroner. Vi har fået interessante købstilbud, men ikke interessante nok, siger Rune.

I starten af året gik hans svenske klub konkurs, men Rune satser på at fortsætte håndboldkarrieren nogle år endnu - hvis det rigtige tilbud kommer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx