Af - 10/03-15 14:03

28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner

Succesfuld iværksætter og professionel håndboldspiller. 28-årige Rune Poulsen er både playmaker på banen og i sin virksomhed.

storybild

Rune Poulsen, 28 år, er vant til at gå forrest. Både som direktør i sin egen virksomhed, og som professionel håndboldspiller gennem 10 år. (Billede: PR-foto og Johan Welander)

På håndboldbanen er han playmaker, og de seneste 10 år har han været professionel i blandt FIF (FCK Håndbold), Skanderborg, Ringsted og senest H43 Lund i den bedste svenske liga. Uden for banen er 28-årige Rune Poulsen en succesfuld ung iværksætter, som fik en god ide, da han for fire-fem års siden blev lidt småirriteret over, hvordan det kunne tage en uge at modtage nogle biografbilleter med posten fra svigermekanikken i Skive.

Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma
Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma

- På det tidspunkt var man lige begyndt at kunne vise sms-billet i bussen i København. Så tænkte jeg: Når man kan bruge sms-billetter, hvorfor kan man så ikke også sende sende gavekort på mobiltelefonen?

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du løbende opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Som led i studierne i handel og markedsføring på Niels Brock skulle Rune enten i praktik eller oprette egen virksomhed. Han valgte det sidste:

- Jeg trak min opsparing på 160.000 kroner ud og gik i gang uden at lave en forretningsplan eller undersøge markedet, som lærebøgerne ellers siger, man skal.

De scorer kassen på at give dig lækkert hår
De scorer kassen på at give dig lækkert hår

I september 2011 stiftede han Huuray, som i Danmark kører under domænenavnet Sendentanke.dk. Det første digitale gavekort blev sendt i maj 2012, og siden er det gået stærkt.

Sidste år rundede omsætningen to millioner kroner, og Huuray Aps har nu samarbejdsaftaler med giganter som i iTunes og Zalando og er til stede i Sverige, Norge, Finland og snart også i Frankrig og England.

Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma
Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

For halvandet år siden fik Rune en invesor med ombord, som skød knowhow, programmører, grafikere og bogholderi ind i virksomheden.

- Om tre-fire håber vi at have en omsætning på 50 millioner kroner. Vi har fået interessante købstilbud, men ikke interessante nok, siger Rune.

I starten af året gik hans svenske klub konkurs, men Rune satser på at fortsætte håndboldkarrieren nogle år endnu - hvis det rigtige tilbud kommer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx