Dansk storsvindler skal 2,5 år i fængselDansk storsvindler skal 2,5 år i fængsel

Tidligere forsikringsmægler fra Klampenborg er idømt fængsel i to år og seks måneder af Østre Landsret for 77 tilfælde af underslæb og tre eksempler på bedrageri.

storybild

En tidligere forsikringsmægler er dømt ti l2,5 års fængsel. (Billede: DRESLING JENS)

Over hele landet er guldsmede og urmagere blevet ført bag lyset af en forsikringsmægler i Klampenborg.

Manden, den 54-årige Jan Isaksen, er forleden af Østre Landsret blevet straffet med ubetinget fængsel i to år og seks måneder.

Landsretten fastslår, at mægleren har udvist en uærlig adfærd, og at der er tale om overlagt og meget grov kriminalitet i form af underslæb og bedrageri.

Isaksen har nærmest taget kunderne som gidsler i økonomisk henseende, noterer dommerne i afgørelsen. Dommen drejer sig om 77 tilfælde af underslæb og tre eksempler på bedrageri.

Mand frifindes for drab efter et år i fængsel
Mand frifindes for drab efter et år i fængsel

Guldsmede og urmagere blev lokket til at tegne skadesforsikringer til et beløb af cirka 480 millioner kroner. Kunderne troede, at han ville tegne forsikringer for dem i et London-baseret selskab, men i virkeligheden havde han ikke mulighed for at gennemføre arrangementerne.

Kunderne mistede i alt 3,5 millioner kroner, fremgår det af dommen, som med hensyn til straffen er en stadfæstelse af den afgørelse, som Retten i Lyngby afsagde i april 2012.

To drenge får et års fængsel for studentervold
To drenge får et års fængsel for studentervold

Forholdene er så grove, at straffen bør udmåles i år, noterer landsretten - men dommerne holder fast i to år og seks måneder, fordi der er gået relativt lang tid, siden kriminaliteten blev begået.

Tidligere i forløbet greb Finanstilsynet ind over for Isaksens selskab Karat Forsikringsmæglere Aps., og brancheforeningen Danske Guldsmed og Urmagere fik klager fra mange medlemmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx