Af Ritzau - 17/10-16 10:28

LO: Sænk skatten for aktionærer under topskattegrænseLO: Sænk skatten for aktionærer under topskattegrænse

LO vil fremme væksten ved at gøre det mere attraktivt at investere i danske virksomheder.

storybild

LO har fremlagt syv forslag til, hvordan væksten i Danmark kan øges. Et af dem går ud på at gøre det mere attraktivt for almindelige lønmodtagere at investere i aktier. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det skal være mere attraktivt at investere i danske virksomheder, mener LO.

Organisationen foreslår derfor i et nyt vækstudspil, som er beskrevet i Berlingske, at man lemper skatten på aktieafkast for almindelige lønmodtagere, der ejer danske aktier.

Den såkaldte investeringskonto skal kun gælde for lønmodtagere med en indkomst under topskattegrænsen og uden større formue. Den må maksimalt udgøre 50.000 kroner.

Formand Lizette Risgaard mener, at forslaget kan øge investeringer i danske virksomheder og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Samtidig kan forslaget være med til at skabe større lighed.

- Vores medlemmer er lige som alle andre. Nogle har mod på det og lyst til det. Det, vi opfordrer til, er at man tager stilling til, om man vil investere i en virksomhed, der er tæt på én, siger hun til Berlingske.

Forslaget er et forsøg på at få de 800 milliarder kroner, som står og samler støv på danske bankbøger, ud at arbejde.

En lignende ordning findes i Sverige. Den blev indført i 2012, men gælder dog alle svenskere uanset indkomst.

Blandt de øvrige seks LO-forslag, der skal være med til at øge væksten i Danmark, tæller også bedre afskrivningsmuligheder for små og mellemstore virksomheders investeringer i forskning og innovation.

Desuden har LO fokus på at opkvalificere arbejdsstyrken. Det handler ifølge Lizette Risgaard ikke om at øge arbejdsudbuddet, men om at øge kvaliteten pr. arbejdstime.

Det vil hovedorganisationen opnå ved at styrke efter- og videreuddannelsestilbuddene samt investere mere i bedre arbejdsmiljøet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx