Af - 22/01-15 14:00; Opdateret: 22/01-15 14:36

Træner du ofte? Så kan du tjene penge på detTræner du ofte? Så kan du tjene penge på det

Smartphone-app’en ‘Pact’ vil motivere folk til en sund livsstil med et simpelt middel: Penge. Opfylder du dine mål, kan du tjene penge, men til gengæld får du en ‘bøde’ for at blive i sofaen.

storybild

Det nemmeste i verden er at sætte sig selv et mål: Jeg vil træne tre gange om ugen, jeg vil spise grøntsager hver dag, jeg vil tabe mig fem kilo.

Men at få det opfyldt er en helt anden sag.

Nu har et par app-udviklere fra Harvard University fundet en løsning, der kan motivere folk til at få sig en sundere livsstil: De bliver ganske enkelt straffet økonomisk, hvis ikke de gennemfører deres mål. Men til gengæld er der en økonomisk gevinst ved at leve op til sine ambitioner.

TV: Se fitness-videoen kvinderne går amok over
TV: Se fitness-videoen kvinderne går amok over

App’en ‘Pact’ fungerer på den måde, at brugeren selv definerer et mål - eksempelvis at vedkommende skal træne minimum en halv time i fitness-centret tre gange om ugen.

Er du interesseret i forbrug og privatøkonomi, og vil du gerne opdateres løbende med nyheder inden for området? Så 'like' MX Penge her.

Han vælger derefter, hvilket beløb, der sættes på højkant, for eksempel 50 kroner.

Enten ved hjælp af en fitness-tracker, GPS eller fotos dokumenterer han over for de andre brugere, at han opfylder sit fitness-løfte. Hvis det ikke lykkes, så går de 50 kroner til en fælles pulje, som udbetales til de andre brugere, der selv kommer i mål.

Fitness World opkøber konkurrent
Fitness World opkøber konkurrent

I gennemsnit er den ugentlige udbetaling et sted mellem 30 cent og 5 dollars, skriver ejerne af hjemmesiden.

- Hvis du kan binde økonomiske incitamenter til ting, der er konkrete og lette at opnå, så er det meget effektivt. Folk kan ikke lide at miste penge, og det er en af de største motivations-faktorer, siger en af grundlæggerne, Yifan Zhang, til The New York Times.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx