Af - 14/03-16 17:09

29-årige Kristina sælger sin mands brugte tøj på nettet29-årige Kristina sælger sin mands brugte tøj på nettet

- Hvis det er noget tøj, som han ikke bruger, spørger jeg, om jeg ikke lige skal prøve at smide det på nettet. Hvis han så svarer "nej", forsøger jeg at argumentere, siger hun.

Bildstrecke im Grossformat »
Indtægterne fra tøjsalget går til familiens feriekasse. På billedet ses 29-årige Kristina Walthersdorf Skorá og hendes mand, 35-årige Kasper Høyer Skorá. Her er en af de ting, som Kristina Walthersdorf Skorá har sat til salg for sin mand. Et jakkesæt fra Bertoni. Kristina Walthersdorf Skorá fortæller, at hun sælger mere kvinde- og børnetøj, end hun sælger herretøj. På billedet ses Kristina Walthersdorf Skorá, hendes mand Kasper Høyer Skorá og deres datter. Den er endnu ikke solgt. - Jeg solgte i forvejen mit eget tøj og børnenes tøj på nettet, og så spurgte jeg, om jeg ikke også skulle sælge min kærestes. Det synes han, var en god ide, siger Kristina Walthersdorf Skorá fra Vanløse til metroxpress. Hos Den Blå Avis er næsten halvdelen af annoncerne i herrekategorien oprettet af kvinder, mens 60 procent af tøj-annoncerne i mandekategorien på Trendsales er oprettet af kvindelige profiler. På loppemarkedsappen Tradono har hunkønnet oprettet 65,8 procent af annoncerne i herrekategorien. Kønsforsker på Roskilde Universitet Karen Sjørup forklarer tendensen med, at kvinder typisk går mere op i at få udskiftet deres mænds garderobe, end mændene selv gør. En god måde at sikre sig, at mændene bliver tvunget til at købe nyt tøj, er ved at sælge ud af hans tøjskab. I 2015 blev der sat 16.234.470 varer til salg på Den Blå Avis. 9.310.643 af annoncerne blev oprettet af kvinder og 6.997.075 af mænd. Kilde: Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos Den Blå Avis. - Mænd, der lever alene, kan typisk forfalde lidt. Gifte mænd lader sig disponere over af kvinder, siger Karen Sjørup til metroxpress. - Vi kan se, at når kvinder sætter til salg i kvindekategorierne, har 47 procent af annoncerne en fast pris. Når kvinder opretter annoncer for mænd i mandekategorierne, har kun 31 procent af annoncerne en fast pris. Det er en skæg lille tendens, siger Eva Kemp, underdirektør i Trendsales til metroxpress. De varer, der er oprettet af kvinder, bliver solgt hurtigere, hvilket kan ses ud fra den tid, annoncerne er online, inden de bliver slettet igen af brugeren. Det forklarer Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos Den Blå Avis. Tradono er en loppemarkedsapp, hvor brugerne med meget få klik kan sætte deres ting til salg i et Instagram-lignende feed. Tradono blev startetfor lidt over et år siden, og har allerede over 285.000 brugere - størstedelen i Danmark, men appen er nu også lanceret i Holland og Schweiz.  I snit har vi 161 ting liggende i gemmerne, som vi sagtens kunne sælge videre, viser en undersøgelse foretaget af Den Blå Avis. Kilde: Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos Den Blå Avis.

De fleste annoncer i herrekategorierne på genbrugsportalerne, bliver oprettet af kvinder.

En skjorte fra Selected, sneakers fra Nike og et jakkesæt fra Bertoni. Det er eksempler på noget af det herretøj, som 29-årige Kristina Walthersdorf Skorá sælger for sin mand på loppemarkedsappen Tradono.

Hun er blot en ud af mange kvinder, der sælger deres bedre halvdels tøj videre på online genbrugsportaler. Metroxpress skrev for nyligt om, hvordan de fleste herretøjsannoncer blev oprettet af kvinder på både Trendsales og Tradono, mens Den Blå Avis erfarede, at næsten halvdelen af herretøjet på deres hjemmeside blev sat til salg af hunkønnet.

Interesserer du dig for forbrug og genbrug, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

For det mest, får Kristina Walthersdorf Skorás mand selv lov til at gå sit tøj igennem for at frasortere det, han vil donere til genbrugssalg. Men der er også undtagelser:

Hvis det er noget tøj, som han ikke bruger, spørger jeg, om jeg ikke lige skal prøve at smide det på nettet. Hvis han så svarer "nej", forsøger jeg at argumentere for, at den alligevel skal sættes til salg.
Det siger Kristina Walthersdorf Skorá.

Er det her landets bedste genbrugsshopper?
Er det her landets bedste genbrugsshopper?

Det er også Kristina Walthersdorf Skorá, der bestemmer, hvad tingene skal sættes til salg for. Men selvom hun tager føringen i genbrugssalget, så får hun også uddelegeret lidt salgsopgaver til sin mand:

- Det er ham, der mødes med køber, hvis det lige kan lade sig gøre. Det er også ham, der tager ud og henter de ting, som jeg selv finder på genbrugssiderne, og som jeg godt kunne tænke mig, siger Kristina Walthersdorf Skorá.

Sælger du brugte ting på nettet? Pas på skattereglerne
Sælger du brugte ting på nettet? Pas på skattereglerne

Hun synes dog, det er svært at sælge herretøjet, da der ikke er lige så mange købere til det, som kvinde- og børnetøjet. Dog oplever hun, at det ofte er kvinder, der byder på herretøjet på vegne af deres mænd.

- Jeg kan også finde på at købe noget herretøj fra genbrugsportalen, hvis jeg ser noget til min mand, som jeg synes er pænt og et godt kup, siger hun.

LÆS OGSÅ: Josephine og Caroline holder prisen oppe på deres brugte tøj

LÆS OGSÅ: Sarah blev udnyttet af en med sko-fetish: Hun er ikke den eneste

LÆS OGSÅ: YEEZUS!! Sælger: "Har modtaget bud på 11.500"!

LÆS OGSÅ: Legendarisk salg! Så træt af damens "ruskindshyl"

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx