Af - 13/06-17 21:29; Opdateret: 13/06-17 23:13

Unge danskere lancerede job-app for få uger siden - nu giver Google dem en KÆMPE chanceUnge danskere lancerede job-app for få uger siden - nu giver Google dem en KÆMPE chance

Seks unge iværksættere har skabt job-appen SimplyJob, der er blevet en stor succes herhjemme. Nu har appen vækket interesse hos en udenlandsk spiller - nemlig Google.

Bildstrecke im Grossformat »

Da en gruppe unge iværksættere for få måneder siden slog hovederne sammen, førte det til appen SimplyJob, hvor brugere kan søge job med et enkelt swipe på telefonen. Siden har de nydt utrolig vækst - og så har de netop været på besøg hos Google.

Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure
Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure


- SimplyJob er Tinder for jobs. Med ét swipe kan du få et job.

Så simpelt kan appen ifølge programmøren Mathias Mønsted forklares, hvilket tiltaler især unge mennesker, som dermed ikke behøver at løbe byen rundt for at aflevere ansøgninger, når der skal tjenes penge ved siden af studiet.

Ny dansk app vil bringe folk sammen
Ny dansk app vil bringe folk sammen


Idéen er så tiltalende, at 1500 jobsøgende dagligt opretter sig hos SimplyJob, der siden lancering har skabt en brugerbase på 25,000 personer, som har ‘swipet’ 2,5 millioner gange gennem jobs fra virksomheder som Just Eat, Tryg og Telmore.

For nyligt tikkede der en mail ind, der beviste, at SimplyJobs succes ikke kun havde vækket interesse hos danske selskaber, men også givet genlyd i den globale teknologiindustri.

Nu er kokken kun et klik væk
Nu er kokken kun et klik væk


Efter kun én måned på markedet fik teamet nemlig en invitation fra verdens næststørste virksomhed Google - med en brandværdi på 650 milliarder kroner. De skulle præsentere idéen i London for nogle af industriens mest magtfulde personer .

- Vi blev indlogeret på et hotel, da vi ankom til London. Herefter blev vi præsenteret for en person, som tidligere har solgt sit selskab til Google, og derfor kunne vejlede os, inden vi skulle på scenen og pitche idéen, forklarer Mathias Mønsted.

- Dagen efter, kl. 09.30, skulle vi præsentere SimplyJob for Google i deres største konferencesal i Europa. Det gik fint, og de gav os rigtig god respons, siger han om Googles startup-program, Xoogler, der løb af stablen i London onsdag den 13. juni.

Tidligere DR-direktør afviser beskyldninger om idé-tyveri: 'Groft æreskrænkende’
Tidligere DR-direktør afviser beskyldninger om idé-tyveri: 'Groft æreskrænkende’


Mathias Mønsted er skaber af over 100 apps, heriblandt mange med stor succes, men han er dog aldrig før haft mulighed for at dele sine idéer med Google-ansatte.

- Jeg tror, at årsagen til SimplyJobs succes er, at markedet er sultent - brugere vil have lette løsninger. Ny lovgivning gør, at personfølsom data skal behandles omhyggeligt, hvilket er besværligt for virksomheder. Vores app gør det altså både simpelt at søge og udbyde jobs, forklarer Mathias.

DR-børnevært droppede skærmen: Nu er han mangemillionær
DR-børnevært droppede skærmen: Nu er han mangemillionær

Men når man ser bort fra teknikaliteterne ved appen, hvordan føles det så egentlig, når man som ung iværksætter i 20'erne får sådan en mulighed?

- Det er jo en fuldstændig overvældende følelse at blive inviteret af verdens næststørste virksomhed. Vi har været i gang i syv uger og så bliver vi inviteret til London for at pitche til Google. Jeg tror, at det er en drøm for ethvert tech-startup at få sådan en invitation, siger direktøren for SimplyJob, Rasmus Ulveman.LÆS OGSÅ: Jacob blev smidt ud af skolen og havde kæmpe gæld - nu er han millionær

LÆS OGSÅ: Kendt iværksætter vil koble din hjerne til en computer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx